El Barça torna a patir al Benito Villamarín però torna a guanyar per orgull i insistència (2-3). El Betis ha vist com Francisco Trincao completava la remuntada blaugrana que havia liderat Leo Messi amb només mitja part de futbol.

El clàssic patiment

Si amb els titulars el Barça ja pateix habitualment, amb els suplents el suplici està assegurat. I Ronald Koeman ha fet un nou cop de timó, deixant clar que es volia reservar els seus futbolistes més determinants per al partit de dimecres vinent contra el Sevilla i intentar passar el tràngol contra el Betis a la Lliga Santander amb els qui s'han de reivindicar.

Però jugar al Benito Villamarín amb Braithwaite, Pjanic, Riqui Puig o Mingueza, no és el mateix que fer-ho amb Messi, De Jong, Pedri o Dest. I s'ha notat la falta d'entesa, de qualitat i d'efectivitat de la variant B de Koeman.

Araujo lesion Barca Betis EFE

Araujo sortint del camp lesionat / EFE

I si en la primera ocasió clara del Betis, abans del minut 5, els culers ja s'han posat les mans al cap, es confirmava que les sensacions no eren gaire positives. I s'han agreujat amb la lesió d'Araujo al minut 8, que en el seu lloc ha hagut d'entrar De Jong.

Alguna jugada made in Dembélé, però poc més per al Barça. Les ocasions més clares eren per al Betis. I la sort per al conjunt blaugrana era que els davanters locals no tenien la punteria afinada. Però poc abans del descans, Borja Iglesias no ha perdonat el gol després d'una centrada d'Emerson.

Borja Iglesias Betis Barça EFE

Moment de la rematada de gol de Borja Iglesias / EFE

La remuntada de Messi

Però a la segona meitat el Barça ha estat un altre. El ritme ha estat molt superior i les arribades molt més perilloses. Mingueza i Griezmann han posat a prova els reflexes del porter Joel Robles. I aquesta revolució ha estat gràcies a l'entrada de Pedri al descans.

Però quan ha explosionat tot ha estat amb l'entrada de Trincao i, sobretot, de Messi, al minut 57. Tres minuts després del doble canvi, gol del '10'. Messi ha rebut l'assistència de Dembélé dins l'àrea i l'han deixat pensar abans de marcar el gol de l'empat.

Nou minuts després, el segon del Barça. Paret entre Jordi Alba i Messi, que fa una passada a l'espai descomunal, i finalment Griezmann, quan només havia d'empènyer la pilota, no la troba i Víctor Ruiz es fa l'autogol. Però el mateix Víctor Ruiz s'ha redimit fent l'empat a la porteria que tocava sis minuts després.

MESSI DE JONG MINGUEZA EFE

Els jugadors del Barça celebrant un gol / EFE

I si el Barça tenia quatre davanters sobre la gespa i no feia més que atacar, tal com va passar contra el Granada, no han llançat la tovallola. I l'esperança i la lluita ha tingut premi. Trincao s'ha estrenat com a golejador blaugrana a la Lliga amb un golàs a pocs minuts d'arribar al 90.

Victòria patida del Barça, com ja és normal, però victòria per seguir lluitant pel títol de Lliga. Messi revoluciona i Trincao decideix.

Imatge principal: Els jugadors del Barça celebrant el gol de Messi / EFE