El Barça guanya el Betis al Benito Villamarín (1-2) després de fer un bon partit però de complicar-se al final. Els blaugrana són campions d'hivern amb 50 punts aconseguits en el final de la primera volta, sent la quarta millor puntuació de la història, i a ritme de superar la Lliga rècord dels 100 punts.

Un Barça lluita però no defineix

Xavi Hernández ha presentat el seu nou onze de gala, amb un quatre migcampistes i sense Ousmane Dembélé. Els que es jugaran les garrofes a la Lliga, a la Copa i a l'Europa League en les properes setmanes, i amb Raphinha a l'extrem dret. El brasiler, el més actiu del Barça, s'ha ofert, ha creat perill i ha estat omnipresent tant en atac com en defensa.

Raphinha estava acompanyat d'un Barça amb ritme i molt activat en uns primers minuts en els quals el Betis ha patit. Al minut 10, però, Luiz Henrique ha tingut la primera gran ocasió del duel, que ha fet aixecar l'afició bètica. I el Barça s'ha atemorit. Pèrdues de pilota culers, imprecisions i un canvi de partit, jugant a un anada i tornada constant.

Alejandro Balde Aitor Ruibal Betis Barça / Foto: EFE
Alejandro Balde jugant contra el Betis / Foto: EFE

Un Lewandowski despistat i sense gana en el seu retorn a un partit de Lliga ha tingut una bona ocasió al minut 14, però sense gol. El mateix que Pedri, que s'ha vestit de mag, retallant davant de rivals i, fins i tot, intentant superar el porter rival. El Barça havia perdut la fluïdesa i aquell esperit rematador que en les últimes setmanes aportava Dembélé. I Gavi s'ha convertit en el lluitador de sempre, xiulat i protagonista quan el joc fallava.

Un gol ben anul·lat a Raphinha per fora de joc passada la mitja hora ha estat la millor ocasió culer. I abans del descans, Pedri i Gavi han tingut les seves oportunitats per moure el marcador. Al final, sense més moviment i amb una defensa blaugrana destacada, amb bon paper d'Araujo, Christensen i Kounde.

Gavi Aitor Ruibal Barça Betis / Foto: EFE
Pablo Gavi i Aitor Ruibal durant el Betis-Barça / Foto: EFE

El Barça resol a la segona part

El Barça, però, ha anat millorant al segon temps, encara que ha seguit el desencert de Lewandowski i de Raphinha quan han tingut ocasions a l'àrea rival. I quan Fekir ha volgut crear i espantar, aleshores per fi ha aparegut Ter Stegen, que segueix a un gran nivell. Un penal no suficient sobre Raphinha i una mica més queixes cap a l'àrbitre.

I quan pocs s'esperaven que el Barça fes mal, servei ràpid d'una falta de De Jong, Balde desequilibra i assisteix un Raphinha que fa el gol a plaer des de dins l'àrea petita al minut 65. I al minut 80 i després de fallar més ocasions clares i de seguir sense estar fi, Lewandowski ha fet el seu gol després de caçar una pilota morta dins l'àrea i així mig sentenciar el partit.

Raphinha celebra gol Betis Barça / Foto: EFE
Raphinha celebrant el seu gol contra el Betis / Foto: EFE

Després el Barça ha fet canvis, donant entrada a Ansu Fati, Ferran Torres i Kessie, però ha acabat encaixant un gol, que se l'ha fet Kounde en pròpia porteria. El Barça, però, ha acabat sumant tres punts més a la Lliga, tancant la primera volta amb 50 punts, de rècord, sent la quarta marca més alta de la història. I aquest Barça va a ritme d'estar lluitant per completar una Lliga de 100 punts.