Bèlgica ha debutat aquest dimecres en el Mundial de Qatar 2022 deixant molts més dubtes dels esperats. Els diables vermells han sumat els 3 punts davant del Canadà, però no ha completat una bona actuació. Els nord-americans, que no disputaven un Mundial des de Mèxic 86, han estat superiors en bona part de l'encontre, especialment a la primera meitat, però el desencert i un estel·lar Courtois, que fins i tot ha aturat un penal, ha evitat que marquessin. Bèlgica, en canvi, n'ha tingut prou amb una acció aïllada per marcar el gol que li ha valgut per endur-se la victòria.

El partit entre Bèlgica i el Canadà havia generat molta expectació, i no ha defraudat. Els europeus, amb les seves ja clàssiques estrelles sobre el terreny de joc, De Bruyne, Hazard i Courtois. I Canadà, amb l'aura d'haver arribat al Mundial de Qatar quedant per davant dels Estats Units i Mèxic en la fase de classificació, i amb noms que estan donant molt a parlar últimament, com Alphonso Davies i Jonathan David.

Alphonso Davies penal Thibaut Courtois Bèlgica Canadà Mundial Qatar / Foto: EFE
Courtois ha salvat Bèlgica en aturar-li un penal a Alphonso Davies / Foto: EFE

El Canadà sorprèn; Bèlgica marca

I els canadencs, actius i valents, han sorprès encara més de l'esperat, posant en moltíssims problemes la Bèlgica de Robert Martínez, la teòrica favorit per guanyar el grup. Tot just començar, en el minut 7, ha pogut marcar David, amb una rematada de David que ha tapat a temps Alderweireld. I tot seguit ha arribat una ocasió molt més clara, un penal a favor del Canadà per unes mans de Carrasco. L'encarregat d'executar-lo ha estat Alphonso Davies, que ha vist com Courtois l'endevinava les intencions (10).

Bèlgica no ha aconseguit treure's la pressió de sobre fins i tot passat el minut 20, quan Batshuayi ha avisat amb un tret massa alt. L'avís, tanmateix, només ha estat un miratge, ja que el Canadà ha continuat pressionant sense parar, amb un Davies desencadenat en atac. En el minut 30, Courtois ha tornat a salvar Bèlgica, amb una parada a tret d'Hutchinson, i poc després els nord-americans han reclamat un altre penal, per una trepitjada de Witsel a Laryea (37'). I quan més a prop estava el 0-1, ha arribat el gol de Bèlgica. Pilota llarga de Vertonghen a l'esquena de la defensa del Canadà i Batshuayi marca amb un xut al primer toc (45).

Eden Hazard Alistair Johnson Bélgica Canadá Mundial Qatar / Foto: EFE
Eden Hazard, controlant una pilota davant d'Alistair Johnson / Foto: EFE

El Canadà no aconsegueix un empat merescut

I el segon temps ha començat amb el primer. El Canadà, sense complexos, se n'ha anat per a dalt, amb una Bèlgica incapaç d'adormir el partit a través de llargues possessions. A poc a poc, tanmateix, als canucks els ha anat pesant el fort ritme imposat en tot moment, la qual cosa s'ha traduït en més imprecisions i el que ha permès que Bèlgica sortís al contraatac amb perill. En el minut 67, Batshuayi ha pogut marcar el segon, però ha tardat massa a rematar l'assistència de Kevin de Bruyne.

En el tram final, el partit s'ha trencat. El Canadà se n'ha anat descaradament a l'atac, que ha provocat que qualsevol de les dues pogués marcar, ja que els espais s'han obert. En el minut 80, Cyle Larin ha pogut marcar, amb una esplèndida rematada de cap que ha parat Courtois. El Canadà ha acabat amb 3 defenses i abocada a l'atac, però seguirà almenys per uns dies més sense aconseguir un gol en un Mundial.