El Bayern de Munic és el millor equip del continent. Aquesta sentència era una evidència però ara ja és oficial, i és que aquest dijous els bavaresos, guanyadors de la Champions, han derrotat el Sevilla, campió de l'Europa League, a la final de la Supercopa d'Europa (2-1).

Si algú es pensava que els alemanys atropellarien els andalusos sense oposició s'equivocava. Els de Julen Lopetegui han plantat cara i han disposat de dues oportunitats per decidir el partit en moments clau, però Youssef En-Nesyri no ha estat fi –o Manuel Neuer molt encertat– i el títol, després d'una pròrroga molt tensa, volarà cap a terres bavareses.

Ocampos és una màquina

Exercici de resistència. Així és com es pot definir el primer temps del Sevilla. El conjunt de Julen Lopetegui ha aconseguit avançar-se al marcador contra tot pronòstic al minut 12, quan David Alaba ha atropellat l'exblaugrana Ivan Rakitic dins de l'àrea i l'àrbitre, Anthony Taylor, ha assenyalat la pena màxima. Lucas Ocampos, el millor jugador dels andalusos, no ha fallat des dels onze metres.

ocampos sevilla efe

Així, el Sevilla s'ha trobat amb un 0-1 inesperat i, per inèrcia o por, s'ha limitat a contenir les arribades del Bayern. Ara per ara els alemanys són el millor equip d'Europa, però cal dir que els de Lopetegui han aconseguit a aturar l'ímpetu bavarès durant els vint primers minuts.

A partir d'aquí, però, els de Hans-Dieter Flick han començat a arribar a la porteria de l'ex del Girona Yassine Bono amb recurrència fins que han trobat el premi, en el minut 33, de la mà de Leon Goretzka. El gol, però, ha estat mèrit de Robert Lewandowski, qui li ha regalat la diana gràcies a una excel·lent assistència dins de l'àrea després de despenjar una pilota bombada.

En-Nesyri, la final a la seva bota

A la segona part, en canvi, el duel ha estat més disputat. El Bayern ha gaudit d'oportunitats per signar el 2-1 –i de fet ha aconseguit marcar–, però l'àrbitre ha anul·lat dues dianes a Lewandowski, per fora de joc, i a Leroy Sané, per una falta prèvia molt discutible del davanter polonès.

lucas hernandes suso bayern sevilla efe

Amb el pas dels minuts, i gràcies a l'efectivitat de Lopetegui amb els canvis –l'entrada d'Óliver Torres ha estat clau–, el Sevilla ha aconseguit establir-se en camp contrari i generar certa incertesa a l'àrea de Manuel Neuer.

Aquesta dinàmica s'ha mantingut fins al minut 86, quan ha tingut lloc una jugada d'aquelles que defineix una final, un títol i fins i tot una carrera. Després d'un dels enèsims atacs del Bayern, el Sevilla ha pogut trenar un contraatac mortífer quan Youssef En-Nesyri s'ha plantat davant de Neuer i, amb l'esquerra, l'ha intentat batre per baix. El porter alemany, però, ha aturat el xut i ha salvat el seu equip en els darrers instants del duel.

Qui perdona ho paga

És un tòpic universal del món del futbol. Però és cert. En els primers compassos de la pròrroga, En-Nesyri ha tornat a disposar d'una oportunitat d'or per signar l'1-2, però després de desfer-se d'Alaba el seu xut ha acabat al pal. La intervenció de Neuer, amb el peu, ha estat providencial.

Si el Bayern és el campió d'Europa és per molts factors, però sens dubte un dels més importants és el físic. Amb el pas dels minuts, els bavaresos han sotmès el Sevilla i finalment han trobat el gol decisiu just abans del descans de la pròrroga. L'autor, irònicament, ha estat Javi Martínez, un futbolista que ha entrat per disputar els darrers instants i que probablement marxarà a l'Athletic Club aquest estiu. El navarrès ha aprofitat un mal refús de Bono per batre el porter marroquí amb el cap després d'un xut d'Alaba.

El Barça ja ho sap i gegants com el Manchester City, el Reial Madrid o Liverpool en són plenament conscients. El rival a batre aquesta temporada és el Bayern de Munic.