De la generació del 2006 (17 anys), Nestory Irankunda és un fitxatge del Bayern de Múnic que ha tingut molta repercussió a nivell mundial. No només perquè el jugador sigui un dels futbolistes cridats a dominar el panorama mundial en la pròxima dècada o perquè tingui una curiosa barreja de nacionalitats, sinó perquè ha pronunciat unes paraules poc habituals en un futbolista que acaba de fitxar per un altre equip.

Irankunda, nascut a Tanzània, però de nacionalitat australiana, juga a l'Adelaide United de la A-League australiana i es destacava com una gran promesa de futur. El Bayern, tot i el seu valor de mercat de tan sols 350.000 €, ha desembutxacat 3,4 milions d'euros en ell, però és que en les seves primeres paraules des que està al focus mediàtic, el jove jugador ha reconegut el seu amor pel Barça.

Nestory Irankunda Adelaide United / Foto: @nestory._
Nestory Irankunda, celebrant un gol amb l'Adelaide United / Foto: @nestory._

Irankunda es desmarca del discurs habitual i es declara al Barça

El costum és que els futbolistes d'elit reconeguin el seu amor pel club que els acaba de fitxar o, almenys, no facin menció d'altres entitats. No obstant això, Irankunda ho ha fet, sorprenent també quan ha explicat quina era la seva posició preferida al camp durant la seva infància i quins eren els seus refernts: "Jo solia voler ser central. Veure el FC Barcelona, aquest és l'equip a què dono suport. Carles Puyol i Gerard Piqué, solia veure'ls molt", explicava.

Irakunda, que juga com a extrems i que destaca com un futbolista molt desequilibrant i, sobretot, amb un gran colpejament de pilota, explica com "les coses van canviar una vegada que em van trucar a prova als Croatia Raiders. Em van passar a atacant, al davant. Vaig marcar un parell de gols, 27, 38, cada temporada. Sempre he volgut jugar com Messi, ell m'inspira a ser millor jugador. Observar la seva manera de jugar és el que intento jugar; ningú no pot jugar com ell, és molt àgil i poderós, però així és com tracto de basar el meu joc", conclou.

Nestory Irankunda / Foto: @nestory._
Nestory Irankunda, celebrant un gol amb una acrobàcia / Foto: @nestory._

Un cas que recorda al d'Alphonso Davies

Irankunda té molt bones referències i, com Alphonso Davies en el seu dia, és un jugador que acaba de debutar amb 17 anys a la lliga professional del seu país. Tant Irankunda com Davies, però, van néixer a l'Àfrica i van recórrer mig planeta per complir el seu somni de debutar com a futbolistes professionals.

Ara, però, es trobaran per obra del destí després d'haver recorregut tants quilòmetres a Múnic. Alphonso Daives hi arribava com a extrem dret i es va reconvertir a lateral esquerre, però sembla molt més complicat que Irankunda passi a ser central, tal com el mateix jugador assegurava que era la seva posició preferida.