L'estiu del Bayern de Munic ha de ser clau per al futur de l'entitat bavaresa. Malgrat que durant la temporada anterior l'equip dirigit per Thomas Tuchel va ser capaç de salvar els mobles guanyant la Bundesliga després d'una última jornada dramàtica per al Borussia Dortmund, la realitat és que la seva campanya tant pel que fa a joc com de sensacions va ser molt decebedora. Per aquesta raó, la secretaria tècnica alemanya haurà de reforçar l'equip durant el present mercat de fitxatges.

El Bayern de Munic posa a la venda Sadio Mané...

Però a més de pensar en fitxatges, el Bayern de Munic haurà també de vendre aquells jugadors que no van estar a l'altura durant la temporada passada. I un d'aquests noms, segons han apuntat diversos mitjans alemanys en els últims dies, és el de Sadio Mané, que va arribar a Munic amb l'objectiu de convertir-se en una peça fonamental del Bayern, que, a la vegadam tenia l'objectiu de tornar a ser un equip dominant a Europa per tornar a conquerir la Champions League.

Sadio Mané en un partit de Champions amb el Bayern / Foto: Europa Press
Sadio Mané en un partit de Champions amb el Bayern / Foto: Europa Press

Tanmateix, el rendiment del senegalès amb la samarreta del Bayern de Munic ha estat una decepció. Alternant la posició de '9' i la d'extrem esquerre, el jugador africà no ha pogut brillar. Altres jugadors com Musiala, molt més jove, o Leroy Sané van agafar més galons i van enfosquir l'exdavanter del Liverpool. Una situació que ha provocat que els bavaresos posin al mercat a l'extrem senegalès, que està taxat en uns 20 milions d'euros.

... però Xavi Hernández descarta l'operació

Malgrat la decebedora temporada que ha firmat Sadio Mané amb el Bayern de Munic, l'extrem senegalès continua tenint molt cartell a Europa, i per 20 milions d'euros, podria ser una operació molt beneficiosa per al Barça, que ha de continuar nodrint-se de futbolistes que arriben al club gratis (com Ilkay Gündogan i Iñigo Martínez) o de jugadors que són oportunitats de mercat. Mané podria ser una d'elles, però Xavi Hernández ja ha descartat aquest fitxatge.

Xavi Hernández seriós Barça / Foto: Europa Press
Xavi Hernández seriós Barça / Foto: Europa Press

El tècnic egarenc considera que els millors anys de Sadio Mané ja han passat, i que el Barça ha de centrar-se a potenciar els futbolistes joves que té a la seva plantilla. La plantilla de Xavi ja tindrà Robert Lewandowski i Ilkay Gündogan, a més de Sergi Roberto, com a líders dins del camp. Els altres jugadors seran gairebé tots joves, que tenen el desig i l'ambició d'aixecar títols. La combinació sembla ideal, però en el futbol tot pot fer moltes voltes i els resultats no estan garantits de cap manera.