El Barça té via lliure per desfer-se d'un dels extrems que té en nòmina. El club blaugrana, amb la voluntat de generar ingressos per tal de donar arribada a altres futbolistes del gust de Xavi Hernández, havia donat com a transferible Ansu Fati. El jove extrem d'arrels africanes és el futbolista que, segons Sport, el FC Barcelona seria més partidari de traspassar, però el no rotund del jugador a canviar d'aires postula altres jugadors a prop de sortir.

Molt s'ha parlat de Ferran Torres i lluny queden ja els rumors que vinculaven Raphinha amb el Newcastle, però, en els darrers dies, el nom que més protagonisme està cobrant és el d'Abde Ezzalzouli. L'extrem marroquí no és precisament sant de la devoció de Xavi, però la seva qualitat individual i el seu factor diferencial fan d'ell un futbolista molt vàlid per contextos on l'equip culer necessita verticalitat i desequilibri.

abde pretemporada barça arsenal / Foto: EFE
Abde, durant un partit de pretemporada entre el Barça i l'Arsenal / Foto: EFE

Abde, molt cotitzat

La seva cessió a l'Osasuna va ser un autèntic trampolí pel caixet del futbolista de Beni Melal. Va completar una temporada excel·lent amb el conjunt navarrès i no només va convèncer el Barça per quedar-se'l en plantilla, sinó que s'ha llaurat bona fama a Anglaterra, a Alemanya i, evidentment, a Espanya.

En aquest context, el Betis és un dels equips que ha preguntat per ell. Abde no veia el traspàs amb mals ulls. Concretament, el conjunt andalús proposava comprar el 50% dels seus drets per 10 milions d'euros, però les ofertes més potents de l'Aston Villa i del Bayer Leverkusen poden acabar decantat la balança.

En aquest cas, el diari Sport assegura que és el conjunt alemany qui hauria pitjat l'accelerador en les darreres hores per reclutar-lo. La bona relació entre el seu entrenador Xabi Alonso i Xavi Hernández és un dels nexes de la negociació, però l'esmentada font informa que la clau perquè se segelli l'acord és que el Leverkusen assoleixi els 20 milions d'euros que hauria demanat el Barça pels seus serveis.

Xabi Alonso entrenador Bayer Leverkusen / Foto: Europa Press
Xabi Alonso, entrenador del Bayer Leverkusen / Foto: Europa Press

Abde pot prendre rumb a la Bundesliga

Amb diverses ofertes sobre la taula d'Abde, el FC Barcelona, inclús, podria aspirar a obtenir una mica més d'aquests 20 milions d'euros. Si l'Aston Villa continua en la seva voluntat de fitxar-lo i entra en una licitació amb el Bayer Leverkusen, es podria estar parlant que el Barça podria ingressar fins a 25 milions d'euros per un futbolista que, recordem, va fitxar de l'Hèrcules per 2 milions.