No ha estat un començament de lliga gens fàcil, però finalment ha arribat la primera victòria del Bàsquet Girona en el seu retorn a la Lliga Endesa, lluny de Fontajau. Els gironins han derrotat el Betis a la seva pista, per 71-79, i trenquen la mala ratxa de quatre derrotes consecutives, en un partit en el qual els catalans sempre han anat per davant en el marcador.

El conjunt entrenat per Aíto Garcia Reneses ha començat a agafar avantatge en un primer quart en el qual els andalusos han desaprofitat molts triples. Al minut 15, els gironins guanyaven 23-31, però els verd-i-blancs han reaccionat. De la mà de Pato Garino els catalans marxaven al descans amb 8 punts de marge. Després de passar pels vestidors, al Girona no li ha tremolat el pols, ni la pressió per sumar el primer triomf ha deixat que els bètics remuntessin. El partit arribava a l'últim quart amb un 55-63 favorable als gironins i, després d'uns minuts de baixa anotació, una falta antiesportiva dels locals i una cistella de l'argentí Máximo Fjellerup, màxim anotador del Girona amb 18 punts, han sentenciat el duel.

El Barça derrota a un Tenerife invicte

Per la seva banda, el Barça de bàsquet també ha aconseguit la victòria. Els blaugrana han derrotat el Lenovo Tenerife amb un ajustat 67-65 i continuen en bona dinàmica després de sumar el quart triomf seguit. Fins ara, el Tenerife ho havia guanyat tot, igual que el Reial Madrid, però el Palau Blaugrana ha decantat el partit a favor dels de Sarunas Jasikevicius. D'aquesta manera, els culers s'han refet de la derrota a la pista de Zalgiris Kaunas del dijous, en partit d'Eurolliga, en el qual Àlex Abrines es va endur un cop al cap i, no ha disputat aquest duel davant els canaris.

Barça Tenerife bàsquet / Foto: EFE - Quique García
Laprovittola, màxim anotador del Barça en el duel davant del Tenerife, amb 25 punts / Foto: EFE - Quique García

La primera part ha estat molt igualada pel que fa a l'anotació dels dos equips, amb molt bones defenses. Nikolas Laprovittola i Rokas Jokubaitis, amb 12 punts entre els dos, han començat a despertar al Barça. L'argentí, amb 8 punts més, li donava un avantatge important als culers després de passar pels vestidors, deixant un 40-29 en el marcador, que els canaris han retallat mitjançant Jaime Fernández i Sasu Salin. La bona anotació interior dels blaugrana i un triple d'Oriol Paulí deixaven un 57-43 i el Barça tornava a respirar, però ràpidament el Tenerife ajustava el marcador. Ja en el tram final, Laprovittola ha sentenciat la victòria pels culers.

Els culers arribaven al partit amb diverses baixes, però han sabut contrarestar a un equip que es trobava invicte. Al descartat Abrines se li sumaven les baixes ja conegudes de Nikola Mirotic, Kyle Kuric, Sergi Martínez. Tampoc hi era Mike Tobey, descartat per aquest duel, i els culers han completat la convocatòria amb jugadors de la base: James Nnaji, Michael Caicedo i Rafa Villar.

El Manresa cau en descens

UCAM Murcia BAXI Manresa bàsquet / Foto: EFE - Marcial Guillén
El BAXI Manresa va caure a Murcia i ja és en zona de descens / Foto: EFE - Marcial Guillén

Amb la victòria del Bàsquet Girona, un altre equip català, el BAXI Manresa ha caigut en zona de descens. Els del Bages són penúltims, amb només una victòria, i van caure aquest dissabte a la pista de l'UCAM Murcia per 96 a 83. L'altre equip català, el Joventut de Badalona, rep aquesta tarda l'Unicaja de Màlaga a la recerca de la seva segona victòria. Mentrestant, una altra alegria ha caigut a Girona aquest cap de setmana. A la Lliga Endesa femenina, l'UNI Girona va guanyar de 30 punts ahir a la pista del Leganés (70-100). Per tant, doble victòria gironina de bàsquet per primer cop en aquesta temporada.