El Manchester City ja té gairebé els dos peus als quarts de final de la Champions League. El conjunt de Pep Guardiola ha superat el Basilea amb un joc molt contundent i amb quatre gols a Sankt Jakob-Park (0-4).

Gündoğan ha estat l'ànima golejadora d'un City molt còmode amb la pilota als peus, i també sense ella, però sent resolutiu a les àrees. Les ocasions que han tingut les han transformat i les ocasions que els han generat les han sabut frenar.

Vint minuts definitius

No ha fet falta esperar gaire estona per veure el potencial del Manchester City. En només vint-i-tres minuts ja portaven tres gols, i l'eliminatòria s'ha acabat. I no ha estat cosa de la casualitat. Com ja era d'esperar, els citizen han tingut la possessió i també han certificat el seu favoritisme.

Però si les primeres ocasions han arribat de color blaugrana, l'efectivitat ha estat blau cel. El Basilea ha posat la por al cos al City en els primers deu minuts de partit. Valents i plantant cara tot i sortir amb defensa de cinc, han pogut posar-se per davant en els primers compassos. Però una de les coses que s'ha notat és la qualitat individual i la definició cara a porteria.

Primera ocasió clara del Basilea, i errada. Primera ocasió del City, i gol. El migcampista İlkay Gündoğan ha rematat a gol amb el cap després d'un córner perfectament centrat per Kevin De Bruyne. Era el minut 14 i començaven nou minuts de festival dels de Guardiola. Al 18 ha fet el segon Bernardo Silva després d'una errada del porter local. I al 23 el Kun Agüero ha resolt amb un gran xut des de fora l'àrea. I el partit i l'eliminatòria s'ha acabat.

Descansar i sentenciar

La tònica no ha canviat a la segona meitat. El City ha tingut la pilota, ha tingut les grans ocasions i no ha patit en excés. Pas endavant del Basilea per intentar buscar el gol de l'esperança i ha creat alguna ocasió aïllada, però res fora del control del conjunt anglès.

I si els gols han marcat l'eliminatòria, el protagonisme ha tornat a les cames de Gündoğan. El migcampista alemany del City ha fet encara més gran el forat amb el quart gol després d'un gran xut des de fora l'àrea. Impossible per al porter rival. I després Guardiola ha pensat en els canvis, en donar descans a futbolistes importants i els citizen han baixat el ritme.

El Manchester City ja pensa en la possible última gran exhibició de gols d'aquesta Champions amb la tornada a l'Etihad Stadium. Amb gairebé els dos peus als quarts de final, ara queda gaudir de noranta minuts més a Manchester. El Basilea ha caigut a casa i no ha pogut combatre el favoritisme clar dels de Guardiola.