Vinicius Junior és un nom que genera calfreds en el Barça. Perquè encara s'acorden de quan van poder tancar el seu fitxatge, que estava completament fet, i només faltava la firma i l'anunci oficial. El tracte amb el jove futbolista i amb el seu club, Flamengo, estava a punt, i Josep María Bartomeu estava convençut que seria una magnífica adquisició. Era recomanat per André Cury, i fins i tot va estar coneixent les instal·lacions.

De fet, va arribar a parlar amb alguns jugadors del primer equip, com Gerard Piqué, que li va donar la benvinguda. El problema és que tot es va torçar, després que l'expresident culer es negués a pagar els 31 milions d'euros que demanaven. I això ho va aprofitar per a Florentino Pérez, que va posar sobre la taula 45, i va ser més ràpid per aconseguir tancar la seva contractació. La resta és història, i en el dia d'avui s'ha convertit en un dels millors del planeta al seu lloc.

Vinicius Elche Reial Madrid EFE

Vinicius Junior/ EFE

'Vini JR' ha tardat a explotar més de l'esperat, i ha calgut esperar a la quarta temporada en el Reial Madrid per veure el seu tremend potencial. Abans, havia deixat mostres de la seva increïble velocitat i la seva habilitat amb la pilota, però de cara a porta tenia massa carències. Una vegada ha aconseguit solucionar això, gràcies a la confiança que li ha mostrat Carlo Ancelotti, s'ha erigit en un dels millors de tot La Liga Santander. I ningú no recorda la inversió que van fer.

En el Camp Nou s'estiren els cabells per haver deixat escapar a un crac de la seva talla, i a més, perquè acabés marxant a l'etern rival. Tanmateix, ara ja és molt tard per lamentar-se, i gens podran fer per canviar això. De fet, poc després es va tornar a repetir la història, i per partida doble, després que s'avancessin per Rodrygo Goes i per Reinier Jesús, unes altres dues 'joies'. I aviat, pot passar el mateix amb Endrick.

Endrick/ Agencia

Endrick/ Agencia

L'atacant nascut l'any 2006 ha estat una de les sensacions de l'acabada de concloure Copinha. El seu club, Palmeiras, ha sortit com a campió, i ell ha estat la gran figura. Ha impressionat amb la seva barra, el seu talent i la seva facilitat per veure porteria, malgrat ser molt més jove que la resta de jugadors.

Joan Laporta veu com el seu fitxatge s'escapa

Joan Laporta poc havia tardat a temptejar la seva arribada, i estava preparant prop de 30 'quilos' per poder aconseguir els seus serveis. Les converses avançaven per molt bon ritme, i tot semblava estar a prop de concretar-se. Això si, no podria fer el salt a Europa fins que complís la majoria d'edat, és a dir, el 2024.

El problema és que, de nou, en el Santiago Bernabéu han agafat avantatge, i s'han avançat per Endrick.

Una nova traïció al Barça, amb el Madrid implicat.