El Barça genera molts dubtes, perd la identitat i físicament no està al nivell esperat, però passa als quarts de final de la Champions League. El Nàpols ha plantat cara al Camp Nou, que ha reviscut un partit europeu després de nou mesos, però li ha faltat efectivitat. El festival del VAR, dels penals i els gols de Leo Messi, Luis Suárez i Lenglet han salvat els blaugrana (3-1).

Gols inesperats

Moment per seguir fent història i per repetir presència als quarts de final de la Champions. El Barça, després del necessari descans per carregar piles i oblidar la Lliga regalada, ha sortit amb tot contra el Nàpols. Però tot i amenaçar amb el trident de luxe i amb l'equip més experimentat possible, l'aposta de Quique Setién s'ha ressentit de la falta de ritme.

El Nàpols, que estava obligat a marcar per passar de ronda, ha estat el protagonista del partit. Els blaugrana han cedit deliberadament la possessió i han esperat als contracops. I el primer avís ha estat de Mertens als 2 minuts amb una pilota al pal. El Barça, però, ha reaccionat gràcies a un córner que ha rematat al fons de la porteria Lenglet. Primer gol. I al 23, torn de Messi per encarrilar l'eliminatòria.

messi barça efe

Messi celebra el seu gol

Festival de penals

Papers canviats al Camp Nou. El Nàpols, amb filosofia Barça, i els blaugrana més còmodes defensant-se. Una estranyesa de partit poc habitual, que ha premiat un Barça efectiu en atac com poques vegades.

I, fins i tot, ha fet el tercer a la mitja hora de joc, però el VAR l'ha anul·lat per unes mans de Messi abans de marcar el seu segon gol. Aquest ha estat l'inici del festival de penals.

En l'afegit del primer temps ha marcat Luis Suárez de penal. Per una falta de Koulibaly sobre Messi. I abans del xiulet final, penal comès per Rakitic que transforma Insigne per deixar un perillós 3-1 en el marcador.

gol insigne barca napols EFE

Moment d'Insigne llançant el penal del gol del Nàpols

I més patiment del Barça...

Però si la primera part ha estat trepidant, a la segona han faltat cames. Els jugadors dels dos equips, visiblement més cansats a mesura que passaven els minuts, han baixat el ritme.

El Nàpols, que necessitava gols, ha estat qui ha posat la por al cos del Barça. Vint minuts de patiment blaugrana, que han demostrat la falta de nivell d'aquest Barça, i després possessió culer. Els de Setién només han pogut controlar els italians quan s'empapaven de pilota. Però això només passava perquè el Nàpols també necessitava descansar.

Però tot i el patiment, amb un gol abans del final de Milik que ha estat anul·lat per fora de joc, finalment el Barça ha pogut certificar el passi als quarts de final. I ho fa augmentant el seu rècord perquè porta 13 anys consecutius arribant a aquesta fase de la Champions. Lisboa ja espera el Barça, però si segueix jugant així, serà per poc temps.