Tarda de llarga reunió a les oficines del Camp Nou. La junta electoral, l'encarregada de vetllar pel compliment dels terminis de les eleccions a la presidència del Barça, ha analitzat durant quatre hores la situació actual de pandèmia i la reclamació d'alguns precandidats d'ajornar les eleccions degut a la situació epidemiològica.

Primerament, s'ha posat sobre la taula la dificultat afegida que es va conèixer ahir amb les noves restriccions pel coronavirus. A partir del proper dia 7 de gener i fins al 17, les noves mesures entorpiran la precampanya i la campanya electoral. Sobretot, els precandidats han posat èmfasi en la dificultat per acabar de recollir firmes, que el termini acaba el dilluns dia 11.

Precisament alguns dels precandidats estan tenint dificultats per arribar a les 2.257 firmes per passar a ser candidats, i aquestes noves mesures restrictives encara empitjoren més les seves expectatives.

Barca escut EuropaPress

Entrada de les oficines del Camp Nou / EuropaPress

De moment, el calendari no es toca

En la reunió s'ha reafirmat el calendari fixat, que marquen els Estatuts, i creuen que les restriccions i les mesures que pot adoptar el Govern per frenar l'expansió de la Covid són alienes al club.

Per aquest motiu, complint les normes que marquen els Estatuts, el club segueix mantenint ferm el pla, i la intenció és parlar amb la Secretaria General de l'Esport per garantir que el socis puguin donar els seus suports als precandidats, i també es garanteixin la firma dels avals.

Tusquets Comissió Junta Gestora Barça FC Barcelona

La Comissió Gestora del Barça / FC Barcelona

Una campanya electoral marcada pel coronavirus

Així doncs, el calendari no canvia ara mateix. Les restriccions afectaran la recollida de firmes però també a la campanya electoral. Fins al dia 11 de gener es poden recollir suports, i a partir del 15 i fins al 22 serà la campanya.

Està previst que la setmana vinent, el 14 de gener, un dia abans de l'inici de la campanya electoral i ja amb els candidats oficials sobre la taula, hi haurà una nova reunió entre el Barça i diverses conselleries. Sobre la taula, determinar si la data de les eleccions a la presidència del Barça, previstes per al 24 de gener, segueix en peu o finalment s'ha d'ajornar.

 

Imatge principal: Entrada de les oficines del Camp Nou / Sergi Alcàzar

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat