Les equipacions del Barça per a la pròxima temporada estan donant molt de si. Entre els aficionats, cada vegada hi ha més consens i indignació pel que fa als dissenys que Nike està proporcionant tant en les primeres equipacions com les visitants.

Si fa poc la notícia era que semblen ja definides les que serien les 3 samarretes de la temporada 2021/22, avui Mundo Deportivo ha filtrat una nova informació al respecte. Concretament, el periodista Sergi Solé ha explicat que a part de les tres samarretes, hi haurà una edició especial només per a la Champions, de colors blaugrana i amb referències a diversos districtes de la Ciutat Comtal. La samarreta inspirada en l'escut serà per a la resta de tornejos com la Lliga i la Copa.

Cuarta equipacion Barca senyera blaugrana @FootyHeadlines

La quarta equipació del Barça de la present temporada / @FootyHeadlines

No serà la primera vegada

També enguany s'està jugant amb una 4a equipació que representa que s'hauria de dur en edicions especials, tot i que encara no l'hem vist. Durant l'època del Dream Team, l'època en què Kappa equipava al club, ja hi va haver una samarreta blaugrana per al torneig de Lliga i una altra diferent per a la Copa d'Europa. El cas actual és que Nike vol una altra samarreta per a la Champions a escala comercial. L'objectiu és adaptar-se als nous temps (tenir més opcions de venda com tenen altres clubs) i també seguir promocionant la ciutat de Barcelona.

Segons les mateixes fonts de la xarxa de distribució comercial, el disseny presenta franges verticals en tons blaugrana però amb un estampat en les esmentades franges. La base de el disseny és que Nike s'ha inspirat en uns determinats barris de Barcelona (Les Corts, Sant Antoni, Sants, al Raval, Poble-sec, Gràcia...) i ha demanat a gent que hi viu que intentessin reflectir elements que els defineixin. 

equipacio samarreta barça edicio especial europapress

Edició limitada que fusiona totes les primeres equipacions de les dues últimes dècades / EuropaPress

Els dissenys de la primera equipació han deixat de ser tradicionals

Amb franges horitzontals, a quadres, amb retalls de samarretes de diverses temporades, inspirades en l'escut... molts han estat els dissenys innovadors en la primera equipació blaugrana. Normalment els invents se solen fer en les segones, terceres o, fins i tot, quartes equipacions.

Menys en la present temporada, el Barça s'ha entestat a provar nous dissenys i models en la primera, cosa que no ha agradat als aficionats culers. Sembla que la relació de 20 anys entre Nike i el club necessitarà un canvi de rumb si els aficionats segueixen tan molestos amb les darreres equipacions.

 

Imatge principal: Fotografia de la samarreta del Barça de la pròxima temporada / Twitter