Un insípid Barça torna a guanyar un partit gràcies a la voluntat de Leo Messi i deixa la porteria a zero un mes després (3-0). L'Elx no ha estat rival en cap moment i els blaugrana es mig il·lusionen a la Lliga Santander.

La decadència feta partit

Ni amb canvis, ni amb Ronald Koeman volent sacsejar l'equip el Barça reacciona. Contra l'Elx han entrat Mingueza, Umtiti, Pjanic, Trincao i Braithwaite com a novetats, i cap d'ells ha sabut com donar un pas endavant. Tampoc semblava ser el dia dels intocables.

Un Barça decadent, que ja fa unes setmanes que demostra la baixada del seu rendiment, ha tornat a confirmar el baix moment actual. Després de ser esclafats pel PSG i de ser ridiculitzats pel Cadis, ha tocat jugar contra un equip en zona de descens. I sembla que els blaugrana ara mateix no donen per més que intentar donar la talla contra rivals de la zona baixa.

Braithwaite Barcelona Elche EFE

Braithwaite amb la pilota / EFE

Partit ajornat de la primera jornada, però un dia dramàtic més d'una temporada atípica i decebedora. Dues ocasions claríssimes de Trincao als minuts 2 i 20, un possible penal no assenyalat sobre Pedri al 10, i poc més.

Han estat vint minuts amb un Barça que tenia intencions i després vint-i-cinc més fins al descans de pur avorriment. Futbol imprecís, decadent i terrible d'un Barça que en moments ha semblat que tornava a jugar el Trofeu Joan Gamper contra l'Elx, però aquesta vegada sense ganes ni gols.

Trincao Barça Elche EFE

Trincao després de fallar una ocasió / EFE

Sempre Messi

Però tot just iniciar-se el segon temps ha aparegut el nou Pitxitxi de la Lliga. Bona paret entre Messi i Braithwaite, amb assistència d'esperó del danès i gol de l'argentí des de la frontal de l'àrea petita. Era el minut 48 i el Barça ha rebut el primer premi.

Una alegria que ha durat ben poc perquè el Barça ha tornat al seu esperit trist. Més pèrdues de pilota, més caminar que córrer i a veure com passaven els minuts. Ha hagut d'entrar Busquets en el lloc de Trincao per remoure els ànims.

Al minut 68, segon gol de Messi després d'una jugada individual de De Jong. I al 72, resolució de Jordi Alba, amb assistència de Braithwaite, però mèrit de Messi. Sempre Messi, De Jong i Pedri, els tres únics futbolistes blaugrana que han ofert una mica de nervi en un nou partit insípid del Barça i per oblidar.

Barça celebración gol EFE

Els jugadors del Barça celebrant un dels gols contra l'Elx / EFE

Per donar descansos han entrat al camp Griezmann, Dest i Lenglet, però poc més a fer. Amb el partit resolt, el Barça pot donar les gràcies novament a Messi. I la gran alegria del dia ha estat que Ter Stegen no ha rebut cap gol un mes després de l'últim cop, que precisament també va ser contra l'Elx.

Imatge principal: Messi celebrant un dels seus gols contra l'Elx / EFE