Aquesta temporada podria acabar sent de les pitjors de la història recent del Barça. Tot i que esportivament encara es poden guanyar dos títols (la Lliga i la Copa del Rei), econòmicament el club sembla anar directament cap al pedregar. L'eliminació a la Champions League contra el PSG provoca un inesperat forat en la previsió del pressupost d'aquest curs.

Una desgràcia sempre va acompanyada d'altres, i això mateix li ha passat al Barça. Els blaugrana van quedar fora d'Europa tot i fer un gran partit contra el PSG al Parc dels Prínceps. Bon futbol, molta entrega, orgull, però empat inservible per aconseguir la tan desitjada remuntada.

I aquest adeu a la màxima competició europea és un punt negre dins de l'expedient del Barça d'aquesta temporada. Una eliminació que té conseqüències esportives però també econòmiques. El Barça no arriba a l'objectiu fixat en el pressupost de la temporada 2020/21.

PSG Barça Messi EFE

Messi en el moment de picar el penal fallat contra el PSG / EFE

Menys ingressos i despeses disparades

Com passa cada any, el club fa una previsió d'ingressos i despeses, és a dir, es marca uns objectius a complir. En aquest curs, la junta de Josep Maria Bartomeu va aprovar uns ingressos d'explotació de 828 milions d'euros (28 menys que la temporada anterior) i unes despeses d'explotació de 796 milions (160 menys que la temporada anterior). Unes previsions que anaven a la baixa per culpa de la pandèmia del coronavius, que en l'últim any ha regirat de dalt a baix el club, amb unes pèrdues de 97 milions.

Però és que aquestes reduccions d'ingressos previstes en el pressupost aniran més a la baixa segur. El club sempre pressuposta com a mínim arribar als quarts de final de la Champions i ingressar els milions esperats per premis fins aquesta ronda, però la no mesurada eliminació contra el PSG deixa un nou panorama econòmic no previst.

PSG Barça Messi EFE

Messi rematant de xilena contra el PSG / EFE

Sense passar dels vuitens de final, el Barça deixarà d'ingressar 10,5 milions d'euros, que és el premi que la UEFA dona a tots els equips que arriben als quarts. També deixarà de cobrar els pertinents drets de televisió que ascendeixen en funció de si el club va superant rondes.

Això sí, el Barça d'aquesta edició de la Champions no marxa amb les mans buides i s'embutxacarà un total de 38,25 milions pels seus mèrits esportius. A banda rebrà una compensació extra pel coeficient UEFA, que podrien rondar els 30 milions, i també més diners pels drets de televisió, que serien uns 10-20 milions més.

Premis esportius del Barça a la Champions 2020/21
Premis Milions
Per jugar la fase de grups 15,25 M€
Victòries a la fase de grups 2,7 M€ x 5
Per arribar als vuitens de final 9,5 M€
Per arribar als quarts de final 10,5 M€
TOTAL 38,25 M€

 

Nova temporada decebedora a la Champions i més milions que es queden a mig camí. I per primera vegada des del 2007 que el Barça no quedava fora d'Europa als vuitens de final. Veurem si amb l'arribada de Joan Laporta es troben solucions econòmiques i millora la situació, perquè tot va camí de ser una temporada amb pèrdues històriques.

 

Imatge principal: Leo Messi lamentant-se d'una ocasió desaprofitada contra el PSG / EFE

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat