Tercera entrega dels tests als candidats a la presidència del Barça. Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa aquesta vegada han tingut el repte de definir breument una sèrie de persones relacionades amb el Barça i alguns opositors.

Els tres candidats han anat a la seva. Font ha seguit al peu de la lletra la brevetat requerida, mentre que Laporta i Freixa s'han esplaiat més en algunes de les seves respostes. Sobre la taula, expresidents del Barça, un exentrenador blaugrana i algunes figures rivals. Totes les respostes, amb molt sentit i que defineixen i posicionen cadascun dels candidats de les eleccions del proper 7 de març.

FC Barcelona eleccions test Joan Laporta Víctor Font Toni Freixa card Barça Foto Laia Hinojosa

Fotomuntatge del primer vídeo del test als candidats a la presidència del Barça / Laia Hinojosa

Sorpresa per l'aparició de Mariano Rajoy

Sorprenent o no tan sorprenent, els tres candidats defineixen cadascun dels vuit noms de manera molt diversa. I amb alguna resposta inesperada. Un dels noms del dia, que també forma part d'aquest qüestionari gravat fa unes setmanes als tres candidats, és el de Josep Maria Bartomeu.

Detingut aquest matí en el marc de l'operació del cas Barçagate​, l'expresident blaugrana és un dels destacats en la llista del vídeo d'aquest dilluns. I precisament un dels tres candidats el compara amb l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy.

Bartomeu Barça - Sergi Alcàzar

Bartomeu durant una roda de premsa / Sergi Alcàzar

També defineixen altres expresidents blaugrana com són Sandro Rosell, Joan Gaspart o Josep Lluís Núñez. Laporta els qualifica d'igual manera a tots ells, Freixa els defineix més extensament, però Font es mulla.

I per acabar, un heroi del barcelonisme: Pep Guardiola. L'exentrenador del Barça és lloat pels tres candidats, com era d'esperar, cosa que no passa amb els altres tres noms de la llista.

Pep Guardiola Open Arms Manchester City EFE

Pep Guardiola durant un partit del Manchester City / EFE

Florentino Pérez, president del Reial Madrid, Javier Tebas, president de la Lliga, i Luis Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), són els tres noms més allunyats del Barça.

Aquest dilluns ha tocat parlar de l'entorn del Barça i demà tocarà una nova edició de noms propis però que aquesta vegada són clau per al futur blaugrana.

 

Imatge principal: Fotomuntatge de Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa / Laia Hinojosa