El Barça goleja i encisa contra el Valladolid en un vespre engrescador al Camp Nou (4-0). El conjunt blaugrana ha presentat candidatura per lluitar pel títol de la Lliga Santander. I, ja ens podem acostumar, anant al ritme dels gols de Robert Lewandowski.

Un Barça desbordant...

En una setmana de nervis per culpa del complicat resultat del sorteig de la Champions League, Xavi Hernández va demanar un extra al seu equip i que sortís en tromba contra el Valladolid. I els seus jugadors han respost a la perfecció. El lideratge del tècnic de Terrassa es fa notar, i els seus alumnes, els futbolistes culers, han donat la millor resposta sobre la gespa. Des del primer a l'últim minut han imposat el seu ritme endimoniat i una intensitat inigualable per part d'un Valladolid totalment superat.

Els extrems han estat la clau d'aquest partit de la tercera jornada de Lliga al Camp Nou. Però no només ells han sobresortit en un duel que només ha tingut el protagonisme dels blaugrana. Raphinha i Ousmane Dembélé, molt actius d'inici. També Alex Balde, que ha repetit titularitat i ha posat el seu motor a funcionar. Però aquesta tarda de diumenge d'agost ha estat el dia del debut oficial de Jules Koundé, que ha actuat sense fissures de lateral dret i després de defensa central.

Jules Kounde debut Barca Valladolid / Foto: Europa Press
Jules Koundé jugant contra el Valladolid / Foto: Europa Press

El Barça ha estat superior i ha estat l'únic equip que ha proposat i que ha tingut les ocasions per moure el marcador. Però a banda dels extrems, tothom ha carburat. Eric Garcia, més veloç que mai, semblava que fos el seu company Ronald Araujo, novament imperial; tant Pablo Gavi, Sergio Busquets i Pedri González han estat els qui acceleraven el joc; i Rober Lewandowski ha estat una amenaça constant.

Atac total del Barça, que ho estava fent molt bé i només li faltava trobar el gol. Pal de Lewandowski al minut 12 i travesser de Dembélé al 22. Però ha estat al minut 24 quan s'ha mogut el resultat per primera vegada després d'una centrada descomunal de Raphinha al segon pal i amb l'aparició de Lewandowski en el moment idoni per empènyer la pilota al fons de la porteria rival. Un Barça demolidor ha difuminat un Valladolid que no ha pogut mostrar cap mena d'esperit de lluita. I per completar la millor primera part de la temporada ha arribat el segon gol del vespre al minut 43, amb assistència de Dembélé i definició final de Pedri.

Pedri celebrando gol Barca Valladolid / Foto: EFE
Pedri González celebrant el seu gol contra el Valladolid / Foto: EFE

... i un Barça imparable

I a la segona meitat el Barça ha seguit amb la inèrcia. Perill constant culer i ocasions. Fins i tot, Eric Garcia ha estat a punt de ser un dels golejadors. Feia temps que els culers no s'ho passaven tan bé durant tanta estona seguida.

Un Barça desbordant i sense rival ha mogut la banqueta i han entrat Ansu Fati, Frenkie de Jong i Sergi Roberto. Però ha estat novament Lewandowski qui ha fet un gol de fantasia amb un genial toc d'esperó al minut 65. I nova assistència de Dembélé. Aleshores, el Barça, ja amb un 3-0 al marcador, s'ha relaxat una mica, però ha aparegut providencialment Marc-André Ter Stegen, que havia estat un més dels 83.972 espectadors presents al feu culer.

Robert Lewandowski celebra gol Barca Camp Nou
Robert Lewandowski celebrant el seu segon gol contra el Valladolid / Foto: EFE

I tot i ja tenir la victòria assegurada, els blaugrana han seguit amb el ritme i la intensitat que s'ha mostrat des del primer minut. Franck Kessié i Ferran Torres han entrat al camp en el tram final del partit, poc abans del traveser de Lewandowski i del gol definitiu de Sergi Roberto en el temps afegit. I el Barça ja ocupa posició Champions a la Lliga Santander.