El Barça treballa constantment en la recerca de joves talents que puguin reforçar el primer equip, i també les categories inferiors, que en els últims anys han tornat a adquirir una importància majúscula. Hi ha molts jugadors que han pogut consolidar-se al primer equip després de formar-se en La Masía, com han estat els casos de Pau Cubarsí, Lamine Yamal, Fermín López, Alejandro Balde o Pablo Paéz 'Gavi', mentre que altres es troben en altres equips, però poden tornar en un futur, com Anssumane Fati, Chadi Riad o Nico González.
 

🔴 Nàpols - Barça avui, DIRECTE
 

I tampoc no s'ha d'oblidar als cracs que han permès consolidar-se en l'elit, però que han hagut de provar sort en un altre lloc, entre ells Carlés Pérez, Oscar Mingueza, Ilaix Moriba... sens dubte, una de les coses que caldrà agrair a Xavi Hernández és la confiança que ha fet a les perles de la pedrera, ja que ha fet debutar molts futbolistes que ja estan sent importants, i altres que poden ser claus en el futur, com Marc Guiu, Aleix Garrido, Ángel Alarcón o Héctor Fort.

Joan Laporta i Deco aposten per donar protagonisme a les categories inferiors, aprofitant la increïble quantitat de cracs que produeixen cada any. I no és casualitat que en l'etapa de Pep Guardiola, gairebé totes les peces clau passessin prèviament per La Masía abans de poder triomfar en el Camp Nou, com Víctor Valdés, Andrés Iniesta, Leo Messi, Carles Puyol, Sergio Busquets o Pedro Rodríguez. I per descomptat, també Gerard Piqué.

Gerard Piqué Copa Davis vestit / Foto: EFE
Gerard Piqué/ Foto: EFE

Poc més d'un any ha passat des que el campió del Mundial de Sud-àfrica anunciés la decisió de retirar-se, i des d'aquell moment el Barça ha estat buscant un successor per a ell, una missió molt complicada. Eric García estava destinat a fer un pas endavant, però va fracassar en l'intent, si bé ara està brillant a les files del Girona. I amb Cubarsí creuen que han trobat a un crac que pot arribar a ser fins i tot millor.

Tanmateix, ara també han identificat a una perla que s'atreveixen a comparar amb el fundador de la Kings i la Queens League, i que també va defensar els colors del Manchester United i del Saragossa.

Álvaro Gómez, la joia del Valladolid

Encara és un desconegut, però Álvaro Gómez ha aconseguit cridar l'atenció dels observadors del Barça, gràcies a les actuacions que ha realitzat amb el cadet del Valladolid. Té 14 anys, juga com a central, i Laporta i Deco esperen poder incorporar-lo a La Masía a partir del pròxim curs.

Gerard Piqué

Ronaldo Nazario, el propietari de l'entitat de Pucela, sap que serà molt difícil retenir-lo.