Era un dels punts calents de l'assemblea de compromissaris del Barça i no hi ha hagut sorpresa. Els socis de l'entitat blaugrana han votat a favor de la retirada de les distincions honorífiques que el club va atorgar al general Francisco Franco els anys 1951, 1971 i 1974. Els resultats ha estat unànimes: 671 a favor, 2 en contra i 7 en blanc.

El mes de febrer passat, la junta directiva va acordar deixar sense efecte les medalles atorgades al dictador després de revisar el cas documentalment i ara els socis han ratificat la decisió. El cas ja es va plantejar el 2003, però han hagut de passar 16 anys perquè el Barça es desvinculi totalment de Franco.
 

assemblea barça vots @FCBFCB

L'any 1951, el president Agustí Montal va entregar l'insígnia d'or del club al dictador en la final de Copa del Rei contra la Reial Societat. El 1971, el club blaugrana li va atorgar la medalla d'or commemorativa de la inauguració del Palau Blaugrana. Tres anys més tard, el 1974, li va concedir la medalla d'or commemorativa de les noces de platí del club, obligada per una norma no escrita que implicava que les distincions de nova creació sempre s'havien de lliurar a Francisco Franco.

"Ho fem ara perquè és quan hem trobat la documentació necessària. Millor tard que mai. És un homenatge als nostres pares i avis que van patir la dictadura", ha dit Josep Maria Bartomeu.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat