El Barça somriu amb dificultats tot i guanyar el Sevilla i recuperar el liderat de la Lliga Santander (4-2). Els gols no han acabat d'omplir un aficionat culer trist per la lesió de Leo Messi just després d'una matinera exhibició.

El conjunt blaugrana ha fet vibrar el seu públic, però també ha demostrat que sense el millor té problemes. Coutinho i Rakitic han tornat a marcar, Luis Suárez ha recuperat l'olfacte golejador i per fi s'aprofita una nova derrota del Reial Madrid. I de retruc es posa final a la crisi a la Lliga.

Amb Messi tot és més fàcil

El futbol al Camp Nou gira al voltant de Messi i als estats anímics. I en un partit més s'ha tornat a demostrar. Encara que Arthur sigui titular, Coutinho jugui d'extrem i Semedo comenci a sentir-se còmode al lateral dret, si l'argentí està sobre el camp i té ganes de futbol, tot va bé. Quan no, tot es torça.

I això mateix ha passat contra el Sevilla, en un duel amb el liderat en joc. Disset minuts d'electricitat, de fantasia i de moments per xalar del futbol del Barça abans de la depressió. Els blaugrana han començat molt forts, amb alegria, i deixant els andalusos sense cap mena d'opció.

Primera gran oportunitat del partit i primer gol. Messi dirigeix el joc des de la frontal, serveix amb una passada filtrada cap a Coutinho, ja dins l'àrea, i el brasiler no falla. Estrena del Barça al minut tres del partit, i amb més ganes de seguir fent gols.

Luis Suárez Barça Sevilla EFE

I tot ha estat perquè el '10' estava actiu i ha fet vibrar el Camp Nou. Minut 13 i l'argentí torna a aparèixer en posicions atacants. Diagonal ja clàssica, ningú el pot seguir i ningú el pot aturar. Xut col·locat però potent, que és impossible per al porter Vaclík.

Dos gols en poc més de deu minuts i moments de glòria blaugrana. Enrere quedava el mal joc i la inestabilitat d'abans de l'aturada de seleccions. Però del somni s'ha passat al malson. La tristesa absoluta.

Messi deixa el Camp Nou en xoc

Era el minut 17 del partit quan Messi ha caigut a terra amb clars gestos de dolor. Ha xocat amb Franco Vázquez i el Camp Nou ha emmudit. Silenci. Tots els ulls posats en el '10' del Barça. El partit s'ha refredat, han entrat les assistències al terreny de joc i han sortit acompanyades de Messi. S'ha acabat el partit de l'argentí.

Leo Messi lesió Barça   EFE

Aleshores ha arribat la gran depressió. Dembélé ha estat l'escollit per substituir el lesionat Messi, però res ja no ha estat com abans. El Barça ha perdut el protagonisme i s'ha fet petit; el Sevilla s'ha fet gran.

I ha arribat el patiment dels culers, s'ha posat en marxa la resistència del Barça i el partit s'ha trencat. Ja no hi havia un dominador clar. El Sevilla ha avisat, però la defensa Piqué-Lenglet aquesta vegada sí ha funcionat, i Ter Stegen s'ha seguit doctorant.

El Barça creava el perill a través de la velocitat de Dembélé, l'entrega de Coutinho, i amenaçava amb la fam de gol de Suárez. Una falta d'equilibri, però, que ha continuat amb un Barça que s'anava enfadant.

I de la ràbia se n'ha tret la sentència. Luis Suárez ha aprofitat a la perfecció un contracop amb molt espai per plantar-se davant del porter del Sevilla, forçar el penal i marcar el seu quart gol de la temporada. Aleshores, al minut 63, el partit ja s'ha acabat, però no els gols. En l'últim quart d'hora han fet gran el marcador Sarabia i Muriel per part andalusa, i Rakitic de la banda catalana.

El Barça torna a guanyar un partit de Lliga després de quatre punxades consecutives, aprofita per tornar a agafar les regnes del liderat, sobrepassant el mateix Sevilla (líder en la jornada passada) i deixant més enrere el Madrid abans del Clàssic de la setmana vinent a Barcelona. Els blancs visitaran el Camp Nou en plena crisi, contra un Barça reforçat, i a quatre punts.