Diumenge rodó per al Barça, que se n'ha anat a dormir amb 8 punts d'avantatge sobre el Reial Madrid en la classificació de la Lliga. Els blaugrana han saltat a la gespa del Camp Nou sabent que l'equip de Carlo Ancelotti havia perdut contra el Mallorca (1-0), per la qual cosa era imprescindible sumar els 3 punts contra el Sevilla. I ho han aconseguit amb una treballada victòria, ja que l'equip de Jorge Sampaoli ha plantejat un partit clarament defensiu, fer-lo llarg. L'objectiu li ha durat una hora, temps en què el partit ha estat espès, avorrit, difícil de digerir, a més de perillós per al Barça, ja que corria el risc de posar-se nerviós si es mantenia el 0-0. Tot ha canviat amb l'1-0 de Jordi Alba, un gol que ha deixat el Sevilla tocat, perquè després Gavi i Raphinha l'acabessin d'enfonsar.

Després del bon partit del Barça al Benito Villamarín i amb una setmana neta de partits per davant, Xavi Hernández no ho ha dubtat i ha repetit l'onze, el qual sembla que ja és el de gala, amb l'únic canvi de Jordi Alba per Alejandro Balde, que no s'ha pogut entrenar els últims dies per un procés febril. El Barça, doncs, ha tornat a sortir amb 4 migcampistes, Busquets, De Jong, Gavi i Pedri, amb Raphinha obert a la banda dreta, per Dembélé, i Lewandowski en punta.

Busquets lesionat FC Barcelona Sevilla / Foto: EFE - Toni Albir
Sergio Busquets s'ha lesionat en el minut 3 de partit / Foto: EFE - Toni Albir

Lesió de Busquets; autobús del Sevilla

El pla de Xavi, però, s'ha desmuntat tot just començar, ja que en el minut 3 s'ha lesionat Sergio Busquets, en el turmell, després d'una entrada d'En-Nesyri. El substitut ha estat Kessie, que ha passat a l'interior, mentre que De Jong ha assumit el rol de Busquets. A la lesió del capità, que ja ho ha alterat tot, s'ha unit l'ultradefensiu plantejament de Sampaoli, que no ha tingut cap objecció en saltar al terreny de joc amb l'autobús, una línia de 5 i una altra de 4, amb En-Nesyri com a únic jugador avançat. Els andalusos, de fet, han tardat més de mitja hora a sortir del seu camp amb la pilota controlada.

En aquestes circumstàncies, el Barça ha suat sang per generar ocasions de gol. La primera ha arribat en el minut 16, en una excel·lent deixada de cap de Gavi per a Lewandowski, que ha vist com Bono desviava amb el peu el seu xut creuat. I en el córner, Araujo ha rematat fora per poc. La següent ocasió blaugrana ha arribat en el minut 26, en un obús de Lewandowski que Bono ha desviat amb una intervenció espectacular.

Jordi Alba celebració gol Barça Sevilla Bo / Foto: EFE
Jordi Alba, celebrant l'1-0 en el partit contra el Sevilla / Foto: EFE

Jordi Alba catapulta el Barça

Després del descans, el Barça ha sortit amb un altre ritme, amb una altra marxa més, i ha bolcat els seus atacs per la banda de Jordi Alba. Les centrades del jugador de L'Hospitalet han estat perilloses, però no han acabat de ser tot el precises possibles per acabar en ocasió de gol. Es palpava, però, que el partit havia canviat, que l'1-0 era a prop, i aquest ha arribat en el minut 58, en una excel·lent acció de Kessie que Jordi Alba ha rematat amb un bon xut creuat.

Amb 1-0, al Sevilla no li ha quedat més remei que canviar la pissarra. Defensar amb 10 jugadors ja no li servia per puntuar, per la qual cosa Sampaoli ha passat a línia de 4 i ha obert la pissarra donant entrada a Ocampos. La variació, tanmateix, només ha servit perquè el Barça trobés més espais. I en el minut 70 ha arribat el segon, en una passada de Raphinha a la qual no ha arribat Lewandowski, però que ha estat ideal perquè Gavi marqués a porteria buida. Quedaven 20 minuts, però el Sevilla, que està firmant una temporada per oblidar, s'ha enfonsat. En el minut 77, Lewandowski ha estat a punt de marcar, en un llançament de falta, però el seu xut ras ha sortit fora. Dos minuts després, Raphinha, que ha completat un partit fantàstic, ha aconseguit el 3-0, després d'una precisa centrada de Jordi Alba. El Barça afronta una setmana sense partits amb un somriure als llavis.