El Barça torna a imposar-se al Reial Madrid al Clàssic de Lliga Endesa (97-82) per col·locar-se líder momentani.

El Barça recupera pressió després de desinflar-se

El Barça arrencaria el Clàssic amb decisió. Tenia clar l'objectiu de repetir la victòria del Wizink (78-87) amb la mirada posada en el cada cop més proper play-off. No tardaria gaire a plasmar aquesta convicció en el marcador, sobretot, amb el 3 de 3 en triples amb què Tomas Satoransky, Abrines i Nikola Mirotić segellarien una gran posada en escena blaugrana.

No obstant això, el Reial Madrid, que no havia entrat amb bon peu al partit, assentaria les bases i assestaria un parcial demolidor de 2-15 per arribar al segon temps per davant en l'electrònic. El marcador local es congelaria en els 15 punts durant gairebé més de sis minuts, mentre que els de Chus Mateo, arribarien a posar-se 7 a dalt per, finalment, acomiadar els primers 15 minuts en 17-24.

Les sensacions no venien sent bones per a un Barça que necessitava posar les punts sobre les is. Dit i fet, a la represa, arrencaria, com en el primer quart, amb un gran parcial. Mike Tobey Sertaç Şanlı connectarien per anivellar el marcador amb un 6-0. Džanan Musa, però, aturaria en sec un altre gran inici de període dels locals, emmudint el Palau amb un triplàs des de casa seva. A partir d'aquí, intercanvi de cops — inclús de manera literal en alguna lletja ocasió — per arribar al descans amb 47-46.

Kalinic Musa Barça Rela Madrid Liga Endesa / Foto: EFE
Nikola Kalinić, defensant Musa durant el Clàssic de Lliga Endesa / Foto: EFE

El Palau i el Barça entren en comunió fins al +17

El Barça havia millorat en la pressió. Tornava a estar de ple en ell partit i ho celebrava. Amb tot, ho faria al caríssim preu de perdre Jan Veselý per lesió, que se sumava a la d'un Higgings que ha caigut en combat, aquest, durant el primer temps. Sigui com sigui, els locals donarien continuïtat al seu avantatge en el marcador i, com ja venia sent costum, arrencarien el tercer període com els dos anteriors. Arrasant. El primer xof seria de Satoransky, però el show se'l robaria Abrines amb un triple que li valdria el +6 als blaugrana i una sonora ovació a l'aler palmesà.

Mirotic prolongaria el parcial a 8-0. Ja eren 61-50 al marcador. Els 7.580 al·lens del Palau no havien deixat de cantar en tot el partit, però en el tercer quart, el quadre culer correspondria l'ambientàs, entrant en comunió amb l'afició i fent sang en el marcador. El mateix Mirotic allunyaria el Barça a +14, mentre que James Nnaji, amb un 2+1 que es llauraria després d'una gran esmaixada, posaria el seu segell en un coixí de 17 punts molt difícil de contrarrestar.

El Barça remata la feina i dormirà líder

Un 2+1 seria el mitjà pel qual Ádám Hanga retallaria distàncies. El Reial Madrid se sabia amb un quart sencer per davant per recuperar el què en l'anterior havia llençat a la brossa. A les cistelles de l'hongarès les seguirien el cop de martell de Guerschon Yabusele amb el que tractaria de ficar por als blaugrana, desafiant al Palau. Malgrat tot, els locals sabrien aturar l'hemorràgia d'un preocupant parcial de 0-14 que posava en risc la seva feina ben feta al tercer temps.

Mirotic aniria de menys a més per, en la línia de l'equip, començar a créixer. Tanmateix, qui de veritat emergiria en els últims minuts seria Nico Laporvíttola. L'argentí ha estat més aviat discret, però la seva audaç personalitat tornaria a marcar diferències per mantenir el marcador favorable als seus, ja, fins al 97-82 final.