Després d'imposar-se al Wizink Center en el Clàssic de l'ACB de fa 3 setmanes, el Barça ha tornat a passejar-se aquest divendres per la pista del Reial Madrid, ara en partit de l'Eurolliga, per arrabassar-li a l'equip de Pablo Laso el lideratge de la classificació, ara en mans dels de Jasikevicius.

El partit s'ha començat a decidir tot just començar en un inici espectacular dels blaugrana, que a base de triples i d'una gran defensa han posat un +24 al marcador que el Reial Madrid ja no ha pogut remuntar. A nivell anotador, el gran protagonista blaugrana han estat Laprovittola, amb 20 punts i 5 de 5 en triples, mentre que del Reial Madrid ha destacat Tavares, que ha aconseguit 25 punts.

El Barça destrossa el Madrid en l'inici

El Barça ha trencat el partit tot just començar amb un fulgurant inici en el qual els blaugrana han aconseguit 4 triples seguits amb els quals han posat un parcial de 2-12 al lluminós. I la sagnia no ha acabat aquí, ja que el Barça ha continuat defensant amb encert i castigant al Reial Madrid, fins a situar un espectacular 2-24 després de només 7 minuts de joc, fins a tancar el primer quart amb un +20, 8-28.

En el segon quart, el Reial Madrid ha intentat reaccionar accelerant el joc i intensificant la defensa, però l'únic que ha aconseguit és igualar el ritme d'anotació. Kuric i Laprovittola han continuat anotant amb regularitat i el Barça fins i tot ha aconseguit endur-se el quart, per anar-se'n al descans un amb plàcid 31-52. El Reial Madrid, de fet, ha tancat el primer temps amb un 0/8 en tirs de 3, el que resumeix el mal partit anotador dels blancs.

El Barça manté la distància i s'imposa a Madrid

I la dinàmica del segon quart s'ha mantingut en el tercer. El Reial Madrid ha augmentat el seu ritme anotador, però el Barça ha anat responent a cada intent de remuntada, ja fos amb triples de Laprovittola o amb grans jugades de combinació.

Finalment, a Pablo Laso no li ha quedat més remei que posar tota la carn a la graella a l'últim quart, ja que el Barça continuava mantenint distàncies molt còmodes en el lluminós. Els blancs han arribat a reduir el marcador fins a un -13, però l'equip de Jasikevicius no ha acabat patint per certificar la victòria i ha deixat el marcador final en 68-86. El Barça torna a imposar-se al Reial Madrid a domicili i ja és el líder de l'Eurolliga.

Imatge principal: Laprovittola ha liderat els atacs del Barça contra el Reial Madrid / EFE