El Barça vol trobar la solució als seus problemes a través dels despatxos. Després de la victòria al partit contra el Leganés, el nom de Gerard Piqué va sortir reflectit a l'acta del partit, i a partir d'aquí van sorgir els problemes per als blaugranes. La targeta groga que es va mostrar al central català suposa arribar a cinc i haver de complir un cicle de sanció. Una groga que s'afegeix a la que va veure Luis Suárez.

El club, coneixedor dels pocs efectius que té l'equip en defensa —amb Mascherano lesionat i amb les poques garanties de Vermaelen—, ha apostat per presentar al·legacions al Comitè de Competició. La principal intenció és que el central pugui jugar la setmana vinent al camp del València, el segon classificat de la Lliga.

Amb ben poca cosa a fer davant del Comitè de Competició, el Barça ha intentat justificar les dues situacions, que segons el club no eren jugades de targeta. A l'acta del partit es deixa clar que Piqué va veure la groga al minut 29 per "agafar un adversari que estava en possessió de la pilota", mentre que Luis Suárez va ser amonestat al minut 52 per "impedir que el porter servís la pilota quan la tenia controlada amb les mans".

Es tracta de dues justificacions redactades durant el postpartit per l'àrbitre Undiano Mallenco i que, tal com diu la normativa de la RFEF, són jugades de targeta sense discussió. Malgrat tot, el Barça esgota les opcions que té per intentar que Piqué pugui jugar el proper diumenge a Mestalla.