L'Índex de Preus de Consum (IPC) es va disparar durant el mes de juny fins al 10,2% a Espanya, el seu índex més alt des de 1985. Aquesta pujada té la seva explicació en els preus dels carburants i dels aliments, que han fet que, a escala estatal, hagi augmentat un 1,9% respecte al mes anterior. A Catalunya la inflació també ha pujat, però no arriba als límits esmentats anteriorment, ja que s'ha quedat en un 9,7%, igualment altíssim. Això repercuteix en la despesa diària de la gent i el Barça, conscient d'això, ha pres la mesura d'ajornar el cobrament dels abonaments per donar opció a fraccionar el seu pagament.

El cobrament estava previst per a aquest dijous

I és que aquest cobrament estava previst per a aquest dijous, 14 de juliol, i no hi havia gaire marge de maniobra. Amb aquesta mesura, s'ofereix la possibilitat de fraccionar el pagament i no haver de fer el desemborsament de cop, una cosa que seria compromesa per a les butxaques dels blaugrana.

Spotify Camp Nou Barca / Foto: FC Barcelona
El Spotify Camp Nou, el nou nom de l'estadi del Barça des d'aquesta temporada / Foto: FC Barcelona

"La Junta ha considerat que és necessari intentar mitigar aquest impacte en l'economia dels socis i sòcies abonats i per això ha començat a treballar opcions de pagament fraccionat de manera que afavoreixi i faciliti el finançament d'aquesta despesa.", comença el comunicat del club, que detalla més informació sobre això.

"Així mateix, també s'oferirà la possibilitat de fraccionar el pagament del carnet de soci previst per a principis de 2023. Cal tenir en compte que hi ha famílies que disposen de més d'un abonament i que el cobrament en un sol pagament suposa una important despesa en aquests moments", prossegueix el text. En ser aquesta una mesura d'urgència, el club explica que encara no està habilitat el sistema que permeti aquesta opció de cobrament fraccionat, però que ho estarà ben aviat.

Camp Nou ple Barca @FCBarcelona cat
El Camp Nou, ple abans d'un partit del Barça / Foto: FCBarcelona

Els socis seran informats del sistema de fraccionament

A més, malgrat haver fet públic aquest escrit a les xarxes socials, hi haurà una comunicació més directa amb cada persona. "Els socis i sòcies amb abonament seran degudament informats de les noves dates de cobrament i de la possibilitat de fraccionament en el pagament de la quota", conclou. Així doncs, davant d'un inici de temporada dur a nivell econòmic per als aficionats, amb la tornada de l'estiu i les vacances, es podran estalviar, de moment, el cost dels abonaments per poder veure el primer equip a l'Spotify Camp Nou.

Un primer equip que comptarà, segur, amb Raphinha, que ja ha aterrat a Barcelona després de convertir-se en el tercer fitxatge blaugrana, després de les arribades de Franck Kessie i Andreas Christensen, aquests dos com a agents lliures.