El Barça ha caigut contra Oklahoma City Thunder (89-92) en un partit molt igualat i d'alternança al marcador. Els blaugrana no han pogut aconseguir la quarta victòria davant d'un equip NBA en vuit partits.

El Palau Sant Jordi ha tornat a ser l’escenari d’un partit entre el Barça i un equip NBA. Aquesta nit, els Oklahoma City Thunder, amb la seva gran estrella Russell Westbrook al capdavant, jugaven el seu segon duel de pretemporada. El Barça, amb les baixes sensibles de Tyrese Rice i Pau Ribas, ha hagut de recórrer a joves del filial per completar la segona unitat.

Estrella Westbrook

Stefan Peno, base del filial, ha estat l’encarregat de dirigir a l’equip des del primer minut. El serbi de 19 anys ha demostrat el perquè és considerat una de les promeses més fermes del bàsquet blaugrana. El Barça ha sortit motivat a un partit que disputat amb la normativa NBA, on cada quart tenia 12 minuts.

Westbrook ha deixat la jugada del partit en un primer quart molt igualat. El nord-americà ha fet una esmaixada  de campionat per situar l’empat a 24. El Sant Jordi, ha reconegut el mèrit del base amb una sonora ovació.

Juan Carlos Navarro, que arribava just de forces a la cita, ha estat un dels homes clau en el primer quart. El Barça ha aconseguit mantenir el ritme a un equip que no oferia la seva millor cara però que seguia sent efectiu de cara a cistella. A base de triples (4/7), els de Bartzokas han aconseguit marxar guanyant al final dels primers dotze minuts (25-26).

El segon quart ha evidenciat diferències. Als Thunder se’ls han apagat les llums en atac, en part, per la rotació de Westbrook, que no ha jugat ni un sol minut. Les imprecisions les han castigat Víctor Claver i Brad Oleson. Claver, màxim anotador del primer període amb vuit punts ha estat decisiu perquè el Barça registrés un màxim avantatge de nou punts (45-36). Oklahoma ha aconseguit reaccionar gràcies a Domantas Sabonis per marxar al descans dos punts per sota al marcador (47-45).

Igualtat màxima

Amb Westbrook una altra vegada a la pista, el partit semblava que canviaria de direcció. Però aquests Thunder semblaven més dèbils dels que van caure davant el Reial Madrid dilluns passat (142-137). S’han succeït les faltes i el joc ha perdut continuïtat. Molts punts des de la línia de tirs lliures i en el joc de contacte, Oklahoma City s’ha fet fort. 56-62 gràcies a un Enes Kanter dominador a l’ampolla.

El Barça ha retallat distàncies gràcies a endurir la defensa i a fer córrer la pilota en atac. Vezenkov, Claver i un triple de Navarro han posat punt i final al tercer quart, capgirant el marcador i situant els blaugrana un punt per sobre (68-67).

El partit ha seguit igualat fins el final. Ilyasova, un exblaugrana que ja fa temps que juga a l’NBA, ha estat un dels més destacats. Oleson intentava mantenir connectat al Barça però els Thunder s’havien posat a treballar de valent. Un equip NBA no es podia permetre dues derrotes consecutives contra equips FIBA. Un triple de Vezenkov tornava a igualar el marcador a falta de set minuts pel final (77-77).

Des de la línia de tres, el Barça ha tornat a marcar diferències. Des del perímetre, Vezenkov i Claver han situat el 82-78. Abrines, que tornava a casa, també ha contribuït en els minuts finals per la franquícia americana. Els dos equips han entrat a l’últim minut separats per un punt (89-90). Amb possessió per Thunder, Oleson ha aconseguit taponar el tir d’Abrines i donar-li l’última possessió del partit al Barça a falta de 17 segons. La jugada d’atac, però, no ha acabat amb cistella tot i que Vezenkov ha tingut un llançament net des de la cantonada.

El Barça ha acabat perdent (89-92) un partit en que ha tingut moltes opcions i ha arribat viu al final contra un equip de Play-off a l'NBA. Victor Claver ha estat el millor del partit i el Barça de Bartzokas millora les sensacions després del seu gris debut a la lliga contra el Manresa.