El Barça no s'oposarà a la possible fuga de Robert Lewandowski a l'estiu. Encara que a priori entra en els plans de l'elegit per ser el successor de Xavi Hernández, Hans-Dieter Flick, això no implica que el '9' sigui intocable. I Joan Laporta i Deco estan totalment oberts a negociar la venda del veterà davanter de 35 anys, sempre que arribi una proposta adequada, que permeti recuperar una part important de la inversió que van realitzar fa poc més d'un any i mig.

Com és evident, aconseguir 60 milions d'euros sembla una missió pràcticament impossible, però es conformaran amb 40 'quilos', i fins i tot amb menys. No acaben d'estar satisfets amb el rendiment tan irregular que ha mostrat aquesta campanya, i si poden obtenir una xifra important amb la seva marxa, no li tancaran les portes. A més, cal recordar que té una fitxa increïblement elevada, i un contracte ascendent. És a dir, que el pròxim curs cobrarà encara més diners.

Robert Lewandowski

Encara que l'astre polonès ha perdut molts pretendents. Els millors clubs d'Europa abans es barallaven per la seva firma, i entitats de la magnitud del Paris Saint-Germain, de l'Arsenal, del Liverpool, de l'Inter de Milà o del Manchester United ho tenien en la llista d'objectius. Tanmateix, ja no volen saber res del guanyador del The Best l'any 2020, de manera que la seva única via de fuita és la Saudi Pro League, una destinació que s'ha convertit en recurrent per a les velles glòries.

Lewandowski té diverses propostes per recalar a l'Aràbia Saudita, i en el Camp Nou esperen que algun equip s'atreveixi a iniciar les converses per reclutar-lo. Ara per ara, Laporta no té constància que existeixi cap proposada formal, i l'agent de l'ex del Bayern de Munic, del Borussia Dortmund o del Lech Poznan, Pini Zahavi, no ha presentat cap oferta. Però tot pot canviar quan s'inauguri el mercat estiuenc.

El Barça espera pacientment que arribin novetats sobre aquest cas, i el futur de 'Lewy' en aquests moments és una veritable incògnita.

Flick demanarà l'arribada d'un nou golejador si Lewandowski se'n va

Si finalment es concreta el traspàs de Lewandowski, Flick demanaria instantàniament la contractació d'un nou golejador. I en aquest sentit, s'ha especulat amb la compra de Benjamin Sesko, del RB Leipzig, o de Victor Boniface, del Bayer Leverkusen.

Benjamin Sesko xutant a porteria en el partit de Champions davant del Reial Madrid / Foto: Europa Press
Benjamin Sesko/ Foto: Europa Press

Perquè no sembla confiar en Vitor Roque, que encara ha demostrat estar molt 'verd' per ser titular en el Barça.