Les semifinals ja són aquí. Després de tres temporades consecutives quedant-se al mur de quarts de final de la Champions League, el Barça hi torna per la porta gran. Segona victòria contra el Manchester United en una setmana, amb contundència, gràcies a Leo Messi i Philippe Coutinho (3-0).

Amb Messi n'hi ha prou

Ernesto Valverde ha apostat per l'onze de gala, repetint el de Manchester però fent entrar Sergi Roberto al lloc de Semedo. Si a Angleterra es va patir, al Camp Nou tot és diferent, i més quan tens Messi endollat de la teva banda. I la tranquil·litat ha de perdurar encara que l'equip comenci amb dubtes i rebent un travesser al primer minut del partit obra de Rashford.

Pensar en el marcador favorable de l'anada i esperar que s'anés entonant l'equip ha estat la fórmula. I l'èxit ha arribat. El primer avís ha estat un penal sobre Rakitic al minut 12 que el VAR ha anul·lat. I després, tot i el patiment inicial amb un Manchester United fort al contracop i deixant en més d'una ocasió retratada la defensa blaugrana, ha arribat el moment del Barça.

Luis Suarez Smalling Barça United EFE

Tard o d'hora havien de connectar Messi, Luis Suárez i Coutinho amb la resta de l'equip, i quan ho han fet, després d'una molt bona pressió al minut 15, l'argentí ha fet el primer cop del partit al Camp Nou. Amb la seva clàssica jugada en una diagonal des de la dreta al centre i amb sotana inclosa. I cinc minuts després, ell mateix, l'ésser superior del barcelonisme, ha resolt l'eliminatòria amb el seu doblet particular. Nova pilota robada a la zona ofensiva per Coutinho, assistència cap a Messi i gol amb la cama dreta gràcies a una errada garrafal de De Gea.

Els 96.708 espectadors presents al Camp Nou, en la millor assistència de la temporada, ja s'han vist a les semifinals. I més sabent que quan Messi marca almenys un gol en una eliminatòria de Champions, el Barça no cau eliminat.

Jugar amb el cap

Amb tot a favor, el Barça després ha hagut de fer allò que millor sap fer: jugar al joc que ens va ensenyar Joahn Cruyff. Precisament la frase "sortiu i gaudiu" ha presidit l'entrada a la tribuna de l'estadi. I els jugadors s'han encomanat d'aquest esperit guanyador i d'aquest estil de futbol.

El Barça ha anat agafant el control de la possessió, amb moments de descontrol i d'atacs del United, però tothom sabia que els quarts de final estaven encarrilats. I entre llarga possessió i llarga possessió, Coutinho, aquell futbolista que ha arribat a desesperar els culers, s'ha inventat un golàs des de fora de l'àrea que ha acabat entrant per l'escaire esquerre de De Gea.

messi coutinho barça efe

Gràcies a Messi i gràcies a Coutinho el Barça ha sentenciat l'eliminatòria en només 61 minuts al feu blaugrana. I amb la inèrcia gairebé Messi fa el hat-trick amb una xilena des de dins l'àrea. Però després ha arribat el moment de pensar en el marcador i han entrat al camp Arturo Vidal, Dembélé i Semedo.

Gran festa europea a casa. El Barça no ha encaixat cap gol en aquests quarts de final i supera el mur que feia tres temporades que se'ls resistia. A més a més es continua augmentant el rècord de partits sense perdre al Camp Nou a la Champions i ja en van 31 (28 victòries i 3 empats).

I ara toca pensar en les semifinals. Aquest dimecres es decidirà si Liverpool o Porto serà el rival, però els anglesos ho tenen tot de cara. El Barça ja pot començar a preparar les semifinals per d'aquí dues setmanes.