Sempre (o gairebé sempre) en un partit entre el Barça i el Manchester City el futbol és indubtablement el protagonista absolut, però aquesta vegada el guanyador del duel disputat al Camp Nou ha estat la lluita contra l'ELA. Un dia diferent al gran feu culer, solidari i amb un rerefons especial per recaptar diners en la causa per trobar una manera de combatre l'Esclerosi Lateral Amiotròfica. L'empat entre el Barça de Xavi Hernández i el City de Pep Guardiola (3-3) ha estat la motivació extra d'una jornada per recordar.

L'ELA i els seus afectats s'han fet presents en aquesta nit diferent. Juan Carlos Unzué, exjugador culer i exentrenador, que des de fa dos anys està lluitant contra la malaltia, ha fet el servei d'honor d'un partit en el qual ha estat el gran impulsor. Després ha arribat el discurs més emotiu, colpidor i reivindicatiu d'Unzué abans que el futbol agafés el relleu sobre la gespa del Camp Nou.

Juan Carlos Unzué ELA Camp Nou / Foto: EFE
Juan Carlos Unzué sobre la gespa del Camp Nou poc abans del partit / Foto: EFE

Espectacle, gols i igualtat al Camp Nou

El Barça, amb un equip ple d'estrelles, contra un City amb els seus millors futbolistes. El partit, tot i que amistós, ha estat molt competit des del primer minut de joc. I ha estat Pierre-Emerick Aubameyang qui, al minut 2, ha estat a punt de marcar amb una gran rematada de cap des de dins l'àrea. Poc després, pilota al pal de Franck Kessié i oportunitat molt bona de Raphinha.

Els jugadors de Xavi Hernández han dominat l'inici del partit a plaer, sent l'amo del joc i generant ocasions gairebé sense voler. Detall de Ferrran Torres i una mica d'espectacle generat per Frenkie de Jong i Sergio Busquets, que han fet aixecar els 91.062 espectadors presents al Camp Nou.

Riyad Mahrez, Phil Foden o Bernardo Silva, les principals estrelles titulars del City, no semblaven poder aparèixer en el duel. Però al minut 21, després d'una centrada suau del jugador català format a la Masia Sergio Gómez, al porter culer Iñaki Peña se li ha escapat la pilota de les mans i Julián Álvarez s'ha trobat el gol involuntàriament.

El City, ja per davant en el marcador, ha començat a generar una mica de respecte. Jules Koundé ha tingut la primera imprecisió important i Cole Palmer ha fallat quan el més fàcil era marcar el gol dels de Pep Guardiola. Però al minut 29, Aubameyang ha fet una gran volea després del llançament d'una falta que ha acabat en gol. Errada del porter Ortega Moreno i igualtat en el marcador, que no s'ha mogut en la resta d'una primera meitat en la qual Busquets ha estat el més destacat.

Espectacle i empat final

Tres canvis al City i l'entrada d'Ansu Fati per part del Barça han estat els moviments al descans. Alguns atacs del City, una mica de perill del Barça i més canvis: Pablo Gavi, Eric Garcia, Alex Balde i Memphis Depay han entrat al camp. El domini, però, ha estat del conjunt anglès.

A la segona part el ritme ha baixat de manera considerable. Iñaki Peña s'ha vestit de superheroi sota pals i s'ha pogut refer de la greu errada que ha acabat en el primer gol del City. Però qui ha marcat a la segona meitat ha estat De Jong al minut 66 després d'una molt bona pressió culer. Però l'alegria del Camp Nou ha durat ben poc perquè Palmer ha empatat quatre minuts més tard.

I han seguit el reguitzell de canvis per part dels dos equips. Al Barça també han tingut minuts Pablo Torre, Miralem Pjanic i Ez Abde. A destacar l'entrada al camp d'Erling Haaland, la gran estrella del City, que ha rebut una gran ovació per part de l'afició culer. I abans d'acabar el partit, gol de la sentència de Memphis al minut 79; entrada al camp de Sergiño Dest, Andreas Christensen i Arnau Tenas; ensurt amb Luke Mbete del Manchester City, que ha hagut de marxar en llitera; i empat final de Mahrez de penal en el temps afegit.

El Barça de Xavi Hernández i el Manchester City de Pep Guardiola han empatat al Camp Nou, i el vencedor real del duel ha estat la lluita contra l'ELA.