El Barça ha convertit en un tràmit el partit de semifinals de la Copa de la Reina contra el València. L’equip de Xavi Llorens, tot i les altes temperatures, ha superat les valencianes gràcies als gols de Gemma Gili i Vicky Losada (2-1).

Molta calor

La prèvia del partit ha estat marcada pel clima de Madrid. Les previsions eren de 37 graus centígrads i han fet reaccionar l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), que ha demanat la modificació dels horaris, al·legant que les temperatures extremes podien afectar a la salut de les futbolistes. La petició de l’AFE, però, ha estat rebutjada per la Federació Espanyola, organitzadora del torneig.

Així, el partit ha començat amb controvèrsia i un sol de justícia il·luminant el camp de Las Rozas. El València ha sortit més endollat i ha estat capaç de crear-li problemes al Barça en els primers minuts. Tot i cedir la possessió de la pilota i buscar un joc més vertical, les valencianes han obligat a lluir-se a la portera blaugrana Sandra Paños en dues ocasions consecutives.

Partit encarrilat

A les jugadores de Xavi Llorens els costava adaptar-se a la calor i arribaven tard a la majoria de jugades dividides. Amb el pas dels minuts, però, han començat a entrar en el partit. Un xut llunyà de Melanie Serrano ha estat el preludi de l’1-0. Gemma Gili ha aprofitat una assistència de taló d’Alexia Putellas per avançar el Barça al marcador.

L’equip, esperonat pel gol, ha aprofitat els minuts posteriors per fer-se amb el control del partit i apropar-se a la final. En una jugada sense perill aparent, Vicky Losada, en combinació amb Alexia, ha fet el 2-0 des de fora de l’àrea amb un xut creuat. No s’havien jugat ni 30 minuts i les blaugrana confirmaven la seva aparent superioritat amb gols.

Deixar córrer el temps

El descans ha provocat un canvi de rols. Al València el movien les urgències i ha aprofitat que el Barça creia tenir el partit a la butxaca. La temperatura ha provocat que el ritme baixés molt, amb poques ocasions i molt joc al mig del camp. Mari Paz ha aconseguit superar Paños però l’àrbitre ha anul·lat el gol per fora de joc.

Xavi Llornes ha fet tres dels quatre canvis de cop per reactivar l’equip i aturar la rebel·lió del València. I ho ha aconseguit. El Barça ha recuperat les sensacions amb les cares noves i ha deixat morir el partit sense patir. Tot i això, en el temps de descompte, Mari Paz s'ha inventat un xut des de 25 metres per maquillar el resultat. Just abans del xiulet final.

Victòria de poc desgast del Barça per pensar en la final de diumenge contra l'Atlètic de Madrid (11:30 hores).