El Barça ha tornat a guanyar el Minsk, avui al Miniestadi (2-1), i ho ha fet tot i tornar de Bielorússia amb un 0-3 a favor. Les jugadores de Xavi Llorens remunten i aconsegueixen el bitllet pels vuitens de final de la Lliga de Campions.

La pluja condiciona

Des de les dues del migdia que l’aigua no ha parat de caure a Barcelona. La gespa del Mini s’ha ressentit, fent minvar l’espectacle que un partit de la Champions comporta. Davant 1200 espectadors, segons dades del club, el Barça femení sortia amb alguns canvis respecte l’onze inicial que va guanyar a Minsk.

Amb la iniciativa des del primer minut, la primera ocasió l’ha tingut Alexia Putellas en un xut que ha aconseguit desviar a córner la portera visitant Kovalchuk, la millor del partit per a les bielorusses. El Barça executava els mateixos mecanismes que l’han acompanyat en aquest inici espectacular de temporada: 5 victòries en 5 partits a la Lliga, amb 19 gols a favor i 0 en contra.

A les de Xavi Llorens només els hi faltava el gol però se’ls hi fonien els ploms quan entraven a l’àrea visitant. A vegades per falta de punteria i altres per falta de sort, el Barça ha tocat totes les tecles per marxar al descans guanyant però no ho ha aconseguit. El 0-0 no feia perillar l’eliminatòria però era injust amb el que es veia a sobre el camp.

Intent de rebel·lió

La segona part ha començat amb sorpresa. En una jugada aïllada de contracop, la davantera visitant Ogbiagbevha ha superat la portera blaugrana Laura Ràfols amb un potent xut des de fora de l’àrea. Els nervis han aparegut a la vegada que s’intensificava la pluja però unes mans innocents del Minsk li han donat un penal al Barça que ha tornat a calmar el partit.

El gol de Jennifer Hermoso des dels onze metres ha servit perquè les blaugranes recuperessin la batuta i enterressin l’eliminatòria. Amb les bielorusses entregades, ha arribat el segon gol del Barça. La brasilera Andressa Alves, amb un xut ras enganxat al pal dret de Kovalchuk ha fet el definitiu 2-1.

El Barça es planta a vuitens de final -per quarta temporada consecutiva- amb les sensacions intactes i exhibint alternatives. Les jugadores que han tingut l'oportunitat en aquesta tornada dels setzens han rendit i aquesta és una de les grans notícies a mitjans d’octubre