El Barça femení ja sap el que és guanyar, golejar i enamorar a Montjuïc. Allò que ja estava habituat a fer al Johan Cruyff i al Camp Nou, ara també ho ha fet a l'Estadi Lluís Companys que, mostrant un ambient d'etiqueta amb 38.707 espectadores a les graderies, ha viscut un partit amb un únic rumb, el marcat per les blaugrana. Les de Jonatan Giráldez han convertit el primer Clàssic de la temporada en una nova festa, culminada amb un triomf per 5-0 que allarga la ratxa d'imbatibilitat contra el Reial Madrid. Les encarregades de dibuixar aquesta esplèndida victòria han estat Aitana Bonmatí, Graham Hansen, Mariona Caldentey, Clàudia Pina i Vicky López, però la victòria culer ha estat la del joc coral: una oda al joc ofensiu i vistós.

Un espectacle blaugrana de cinc estrelles

Sota un sol radiant i un ambient festiu, el primer Clàssic femení de la història disputat a Montjuïc ha iniciat amb un ritme frenètic. Les protagonistes del duel eres les jugadores del Barça, que esperonades per una afició que no ha deixat de gaudir i animar en cap moment, han començat un setge cap a la porteria de Misa que al minut 18 ha rebut el premi del gol. L'encarregada d'obrir la llauna ha estat la flamant Pilota d'Or, Aitana Bonmatí, que amb l'escut enganxat als llavis, ha celebrat una diana trobada amb una espectacular rematada des de fora de l'àrea amb la cama esquerra (1-0, min.18).

Aitana Bonmatí celebración gol Barça femenino / Foto: EFE
Aitana Bonmatí, celebrant el primer gol del Barça / Foto: EFE

Una efímera obra d'art que feia justícia al viscut al terreny de joc i que obligava el Reial Madrid a prendre més riscos. Aquesta tímida valentia blanca ha donat encara més espais a l'equip de Jonatan Giráldez que, a través del contracop, ha trobat dues ocasions claríssimes. La primera d'elles, desaprofitada per Graham Hansen, que no ha pogut introduir la pilota al fons de la xarxa quan, després d'un xut de Mariona al pal, semblava quasi fet. La segona, per Salma Paralluelo, fallant un u contra u en intentar angular massa el xut.

Ara bé, aquests errors no han frenat el Barça. Conscients que malgrat el gran joc que estaven oferint calia rematar la feina, les culers no han aixecat el peu de l'accelerador. Les triangulacions al mig camp d'Aitana, Walsh i Patri, combinades amb la velocitat del trident d'atac, s'han traduït en un reguitzell d'ocasions que han deixat Montjuïc amb la mel als llavis. Però les de Jonatan Giráldez tenien entre cella i cella fer del nou feu blaugrana un espai de diversió i ho han aconseguit abans del descans. Graham Hansen s'ha refet de les errades en la definició que ha tingut i, aprofitant un rebot dintre de l'àrea, ha firmat el segon gol del matx (2-0, min.43). I segons més tard, Mariona ha afegit el seu nom al lluminós amb un xut des de la frontal que ha espolsat les teranyines de la porteria de Gol Sud de Montjuïc (3-0).

Jonatan Giráldez Caroline Graham Hansen Barça femenino / Foto: EFE
Jonatan Giráldez donant instruccions a Caroline Graham-Hansen  / Foto: EFE

El Barça ja fa vibrar Montjuïc

A la represa res no ha canviat al terreny de joc de l'Estadi Olímpic Lluís Companys. El Barça dominava i ja començava a agradar-se. El Reial Madrid era un joguet en mans d'un equip que no volia que s'acabessin aquests 90 minuts d'eufòria. De fet, la primera jugada de la segona part ha estat a punt de convertir-se en el quart gol del partit, però Salma Paralluelo ha desaprofitat un u contra u. L'aragonesa, partint des de la banda esquerra, ho estava fent tot bé, només li faltava l'encert de cara a porteria.

Tanmateix, el gol de la jove jugadora blaugrana, que ha marxat a la banqueta al minut 25 de la segona part deixant el seu lloc a Brogts, no ha arribat en aquesta cita. A l'equador de la segona meitat el 3-0 continuava imperant en l'electrònic, i el Reial Madrid era incapaç de trenar cap jugada perillosa. Un escenari que ha propiciat possessions més llargues de les barcelonines, que volien tranquil·litzar el partit per assegurar el triomf. Això ho ha captat una afició que ha viscut uns darrers minuts de veritable rauxa: càntics, onades i molta celebració.

Barça femenino celebración gol / Foto: EFE
El Barça celebrant el tercer gol del partit / Foto: EFE

Finalment, l'espectacle ha culminat amb les dianes de Clàudia Pina i Vicky López al temps de descompte, que han posat la cirereta a aquest magnífic matí pels interessos blaugrana. Aquestes cinc dianes han estat suficients per sumar tres punts que allarguen l'idil·li d'aquest Barça amb els Clàssics i que obren escletxa a la Lliga. Una clàssica victòria que serà recordat durant temps.