Els partits europeus del Barça els últims mesos han estat associats al terme remuntada i el Barça Femení també haurà de recórrer a un miracle per ser a la final de Cardiff de la UEFA Women's Champions League. Les blaugrana han perdut en l'anada de les semifinals de la màxima competició europea contra el PSG al Miniestadi (1-3) i hauran de capgirar l'eliminatòria a la tornada de París el proper dissabte.

Ha costat molt i s'ha patit molt contra un rival que és el gran candidat a endur-se Champions femenina. Les parisenques han estat superiors i han dominat totes les fases del joc d'un partit que les blaugrana han trobat a faltar la paciència i la precisió que les caracteritza, però un gol al tram final del partit encara dóna esperança.

Efectivitat del PSG

L'anada de les semifinals de Champions ha estat marcada per la gran contundència del PSG al Miniestadi. Les jugadores franceses han encaminat l'eliminatòria en només deu minuts. Primer Delie i després Crisitane per crear les dues primeres ocasions del partit i fer dos gols. Efectivitat màxima de les parisenques i el Barça ha hagut de remar a contracorrent.

Un pas endavant per a les futbolistes de Xavi Llorens, però insuficient per a aconseguir capgirar el marcador. El bon posicionament i la pressió en la sortida de pilota de les jugadores del PSG han fet evidents les imprecisions del Barça.

Mariona i Jenni Hermosos han quedat minimitzades i han estat unes davanteres sense pilota. S'ha trobat molt a faltar la connexió entre el mig del camp i l'atac. La dificultat per treure la pilota no ha permès veure una reacció clara de les blaugrana ni ocasions clares de perill.

Reacció ineficaç

El canvi de joc i la predisposició s'ha notat des del primer minut de la segona meitat, però un gero d'aigua freda ha caigut al Miniestadi. El PSG ha avisat amb un travesser als primeres instants i Shirley ha sentenciat el partit en la priemra gran ocasió del PSG a la segona meitat. L'extrem del conjunt francès ha rebut la pilota tota sola a la frontal de l'àrea i amb molta classe ha fet una vaselina definitiva per a aquest partit.

No ha estat el millor partit del Barça, però el PSG ha estat molt superior. Trobant espais i movent la pilota, les franceses han estat molt incisives en atac i han aprofitat les ocasions que han tingut. Les blaugrana han arriscat ja amb l'obligació d'aconseguir almenys apropar-se al marcador i ha avançat línies.

El joc del Barça ha viscut els millors minuts i el tram final ha estat de clar color blaugrana. Ja quan tot semblava que acabaria sense gols a casa, Bárbara Latorre ha aprofitat un contracop per retallar distàncies al minut 89 i dóna esperances de cara a la tornada.

Ara queden almenys noranta minuts de futbol a París i no està tot dit. No s'ha de perdre la fe perquè el gol que s'ha aconseguit en l'últim tram del partit dóna opcions de segur somiant en la final de la Women's Champions League a Cardiff. Complicat, però no impossible.