El Barça de bàsquet es recupera de la crisi esportiva després d'una victòria molt merescuda en un nou Clàssic de l'Eurolliga contra el Reial Madrid (83-78). Els blaugrana han sabut patir i han aparegut en els moments clau, amb especial mèrit de Jan Vesely, amb 27 punts i sent l'MVP del partit. I amb aquest gran triomf el Barça es referma en la tercera posició de la classificació de la competició europea.

El Barça resisteix a un seriós Reial Madrid

El Barça ha començat amb més ímpetu en un nou any de bàsquet. La intenció era canviar la dinàmica des de l'inici. Possessió culer en el salt inicial i dos punts per a Vesely per donar el primer avantatge blaugrana. Però tot i que aquesta bona posada en escena al principi, el Reial Madrid és molt Reial Madrid i ha demostrat el perquè havia sumat un ple de victòries durant tot el passat mes de desembre. Dzanan Musa, amb 4 triples i 13 punts en el primer quart, ha estat el jugador diferencial per part merengue. I Vesely (6 punts) i Nikola Kalinic (5 punts) han estat els culers que han mantingut el nivell culer per acabar amb un ajustat 21-25 al final del primer quart.

Però aquest Barça no ha acabat d'arrencar en cap moment abans del descans. I s'han escoltat alguns xiulet al Palau Blaugrana. Una esmaixada del merengue Vincent Poirier a l'inici del segon quart han fet presagiar les pitjors sensacions als culers presents al pavelló del Barça. Però per fi han aparegut Jabari Parker i Nicola Laprovittola per donar certa tranquil·litat. Tot i les imprecisions culers i la gran seriositat merengue, un triple final del culer Tomas Satoransky ha acabat deslluint el bon paper dels jugadors del Reial Madrid Sergio Llull i Facu Campazzo. El resultat al descans, sorprenentment encara més ajustat (45-47).

Consistència i victòria del Barça

I encara que al primer temps s'havien fet molts punts, al tercer quart han començat a aparèixer les defenses. Gairebé dos minuts sense punts fins que Kalinic ha donat avantatge als culers. I el partit s'ha igualat per primera vegada. El Barça s'ha escapat al marcador i ha fet uns molts bons minuts, però novament Musa, els triples i un esprint final del Reial Madrid han tornat a donar avantatge al conjunt blanc al final del quart (60-62).

I quan ha començat el quart definitiu, primera picabaralla del partit amb Laprovittola i el Chacho Rodríguez com a protagonistes. Els àrbitres europeus, lluny de voler-se-la jugar en un Clàssic cada vegada més calent, han estat equidistants amb les seves decisions. Vesely ha continuat la seva exhibició d'esmaixades sota la cistella i el Barça s'ha escapat a +12 (amb un parcial blaugrana de 14-0 en l'últim quart) a falta de poc més de 5 minuts per al final. Però encara quedava molt i molt partit.

El Reial Madrid, com era d'esperar, ha necessitat ben poc per tornar-se a apropar al marcador. Però aquesta vegada el Barça no ha fallat en atac, els tirs lliures s'han pintat de color blaugrana i s'ha sabut continuar amb la bona defensa. I, finalment, la victòria ha estat dels de Roger Grimau, amb un Barça triomfant al final del partit (83-78). I els blaugrana es mantenen tercers a l'Eurolliga.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!