“El Barça estarà amb la majoria del poble de Catalunya” i per aquest motiu s’ha adherit al Pacte Nacional pel Referèndum. Un tema que ha portat polèmica, moltes crítiques i una gran projecció internacional després del comunicat d’ara fa una setmana. En la primera roda de premsa després de la decisió, el portaveu blaugrana Josep Vives ha assegurat que la decisió s’ha pres per “democràcia”.

Per al club aquesta unió a favor del referèndum és la continuació del suport al Pacte Nacional pel Dret a Decidir del 2014. En paraules de Vives, “el Barça és un retrat a escala del que és el país”.

Malgrat tot, el club s’ha sentit “manipulat” i “no podem tolerar que se’ns falti al respecte i que, a més, es vulgui fer passar bou per bèstia grossa”. Declaracions molt dures sobre les crítiques que s’han afegit al respecte cap a les paraules de Javier Tebas, però que en cap cas comparteix el club. "Amb les opinions esbiaixades interessades d'algunes persones. No ens agrada gens ni mica que se’ns manipuli", manifesta Vives.

"Quan hi ha algú que ens hi vol situar i ho fa de manera abrandada, fins i tot amb articles ofensius, no s'és respectuós", ha seguit dient el portaveu del Barça respecte l'adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum. A més, ha afegit sobre les crítiques que "aquí hi ha gent que sempre espera a tenir qualsevol mena d'excusa per manipular un missatge determinat per atacar al club de manera irrespectuosa".

“Fem una expressió tan clara en pro de la llibertat i la democràcia hi ha algú que ens situa com si estiguéssim prefigurant el vot de la gent”. Molt clar el club i assegurant que van dir el que van dir, però el Barça no comparteix l’opinió de les crítiques.

Inacceptables paraules d’Al-Thani

“Fets com aquests són inacceptables i s'han de sancionar”, ha dit Vives sobre les paraules d’Al-Thani. Sobre la multa, però, no han volgut opinar si és justa o no, però s’ha assegurat que “preteníem que hi hagués una sanció”.

3.500 euros de multa al president del Màlaga per dir “escòria de Catalunya”. Una sanció no valorada pel Barça, però que acaba sent bo perquè finalment es castiguen unes paraules que no es poden acceptar de cap de les maneres.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat