La direcció esportiva del Barça és conscient que a la primera plantilla blaugrana encara li queden uns quants reforços per poder competir de tu a tu amb els gegants europeus. L'enorme esforç de l'estiu passat va donar els seus fruits, ja que el Barça és el líder de la Lliga i ha crescut exponencialment, però en la Champions League el fracàs ha estat notori. A Xavi Hernández li falten alguns retocs, i un d'ells és reforçar el centre del camp amb un jugador polivalent i del màxim nivell.

I el futbolista que més agrada és Enzo Fernández, una de les grans revelacions del passat Mundial de Qatar 2022, en el qual va ser una de les estrelles de l'Argentina, juntament amb Leo Messi, Ángel di María i Julio Álvarez. El centrecampista, que ja estava brillant en el Benfica, ha passat a ser l'objectiu de diversos gegants, que ja han preguntat al club lisboeta l'opció de fitxar-lo.

Xavi Hernández somrient roda de premsa / Foto: EFE
Xavi Hernández, entrenador del Barça / Foto: EFE

"No" del Benfica als 74 milions del Chelsea

Fa uns dies, de fet, va transcendir que el Chelsea va oferir 60 milions d'euros per Enzo Fernández i, davant de la negativa del Benfica, va augmentar l'oferta fins als 74. El club portuguès, que somia fer alguna cosa gran en la Champions League, es va negar, al·ludint que la clàusula d'Enzo Fernández és de 120 milions d'euros. L'argentí, doncs, es quedarà a Portugal fins al juny, moment en què el Benfica acceptarà asseure's a negociar el seu traspàs.

A Portugal asseguren que un dels clubs més interessats en Enzo Fernández és el Barça, encara que veient la situació econòmica del club s'intueix difícil que pugui competir amb el Chelsea, que en els últims mesos ja ha demostrat tenir una ingent quantitat de diners per sortir al mercat amb força. L'única carta del Barça és el jugador, que preferiria jugar a l'equip en el qual va brillar Leo Messi que en la Premier League, a més que el seu estil de joc s'adapta millor a la Lliga espanyola que a l'anglesa.

Enzo Fernández donant una passada llarga amb el Benfica / Foto: EFE
Enzo Fernández, en un partit del Benfica / Foto: EFE

Depèn de les vendes

Com ja va succeir la temporada passada amb Bernardo Silva, el fitxatge d'Enzo Fernández dependrà de les vendes. Frenkie de Jong continua sense tenir garantida la seva continuïtat, per la qual cosa un traspàs proper als 80 milions d'euros podria obrir-li les portes a Enzo Fernández. Un altre jugador que podria passar a ser transferible ben aviat és Ansu Fati, que continua sense explotar i que té un salari brut de 12 milions d'euros. La seva venda alleujaria la massa salarial i donaria uns diners per sortir al mercat.

D'altra banda, falta què decideix Sergio Busquets sobre el seu futur, ja que si decideix no renovar el Barça estarà obligat a reforçar la medul·lar, de la qual sortirà amb total seguretat Kessié. S'espera, doncs, un mercat mogut en el Barça, i amb el centre del camp com a protagonista. Enzo Fernández és difícil, però no impossible. Mateu Alemany ho intentarà.