Dia d'estrena per al Barça al Japó contra el Chelsea a la Rakuten Cup. I derrota culer amb dels gols d'Abraham i Brakley per als anglesos, i d'Ivan Rakitic al tram final per maquillar el marcador (1-2). Han debutat Antoine Griezmann, Frenkie de Jong i Neto, però encara no han deixat conclusions amb 45 minuts de joc.

Riqui Puig i Dembélé marquen diferències

Ha estat un duel de proves, amb el Chelsea més rodat, però amb el Barça sense pressió. El projecte 3.0 d'Ernesto Valverde ha arrencat amb dos onzes totalment diferents a les dues parts i amb alguna novetat tàctica que s'ha provat.

El primer focus ha recaigut sobre Griezmann, l'únic dels nous que ha estat titular. Però les càmeres han enfocat més Riqui Puig, que s'ha exhibit al mig del camp amb els seus recursos i visió, i a Dembélé, el davanter més actiu.

Riqui Puig Pedro Barça Chelsea EFE

Tot i les primeres bones impressions del Barça, el Chelsea ha estat el primer en marcar. Al minut 34, una errada de Sergio Busquets en la sortida de pilota ha condemnat el Barça i Ter Stegen, que ha vist com Jorginho recuperava la pilota i assistia a Abraham, que ha driblat el porter blaugrana i ha marcat a plaer un bon gol.

Però les primeres conclusions del Barça han estat positives. Griezmann ha actuat com a davanter centre, per tant, podria donar minuts de descans a Luis Suárez; Umtiti ha estat a un bon nivell físic; Sergio Roberto ha tingut minuts al mig del camp; i s'ha provat l'esquema del 4-5-1.

Griezmann Dembélé Barça Chelsea FC Barcelona

FC Barcelona

De Jong il·lusiona

El Chelsea, que porta més dies de pretemporada, ha tingut un ritme superior al del Barça. Si a la primera part l'onze del Barça ha estat el format per Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba, Sergio Busquets, Oriol Busquets, Dembélé, Riqui Puig, Collado i Griezmann; a la segona ha canviat per complet i han jugat Neto, Semedo, Todibo, Lenglet, Guillem Jaime, De Jong, Rakitic, Aleñá, Malcom, Rafinha i Carles Pérez. Dos equips diferents però amb una mateixa filosofia.

Al primer temps s'ha vist en ocasions el doble pivot composat pels Busquets, però a la segona part l'únic migcentre ha estat Frenkie de Jong, que ha il·lusionat amb la seva rapidesa de pensament. El nou migcampista holandès del Barça ha demostrat que la seva adaptació serà molt ràpida i que coneix el model de joc del Barça a la perfecció. Ha sabut treure la pilota des del darrere amb seguretat, ràpidament i veient els espais. A més també ha demostrat eficàcia en superar línies en carrera, cosa que és més complicat amb Sergio Busquets.

De Jong Barça Chelsea EFE

Però si el Barça ha exhibit solidesa en defensa i control al mig del camp, ha trobat a faltar la pólvora al davant. Griezmann ha estat participatiu, Dembélé ofensiu, i Malcom, Collado, Carles Pérez i Rafinha molt actius, però no han trobat el gol.

Els que sí ho han fet han estat Barkley per part del Chelsea al minut 81 i Rakitic al temps de descompte per ajustar el marcador. El Barça no ha pogut evitar la derrota tot i controlar i fer un bon futbol, però els anglesos han demostrat més efectivitat. El segon partit de la pretemporada del Barça serà aquest proper dissabte (11.00h) contra el Vissel Kobe d'Iniesta, Villa i Samper.