El Barça recupera una mica la confiança després d'imposar-se per la mínima, patint i sobrevivint contra el Celta de Vigo (1-0). Una molt bona primera mitja hora de joc i un gol de Pedri González ha estat suficient per mantenir el liderat de la Lliga Santander i afrontar una setmana decisiva, amb partits contra l'Inter de Milà i el Reial Madrid, amb algunes sensacions retrobades.

El Barça, amb més ritme que el Celta

El Barça pensava clarament en els dos duels decisius de la temporada vinent. Però abans s'havia de fer la feina contra el Celta. I amb un onze titular amb una defensa inèdita, s'ha complert l'objectiu després de patir molt més de l'esperat. Just per davant de Marc-André ter Stegen, els tres laterals esquerres de l'equip culer, Marcos Alonso —d'estrena al Camp Nou—, Jordi Alba i Alejandro Balde, titulars al costat de Gerard Piqué, que ha seguit acumulant minuts. Mig del camp i davantera, però, sense sorpreses, amb el descans d'Ousmane Dembélé i la titularitat de Ferran Torres.

Ferran Torres Hugo Mallo Barça Celta / Foto: EFE
Ferran Torres jugant contra el Celta / Foto: EFE

Però aquest Barça del Camp Nou ha estat molt diferent al vist fa uns dies al Giuseppe Meazza. O almenys així ha estat en l'inici del duel. Des del principi, amb ritme, intensitat i sensació de superioritat. El Celta, veient el panorama, ha fet un pas enrere i s'ha dedicat a tancar-se al voltant de la seva àrea i a defensar-se com podia.

Raphinha ha estat el primer en generar un ocasió de perill. També Ferran Torres. Després ha estat Jordi Alba. Però Pedri ha estat qui ha obert la llauna a plaer al minut 17, quan ha aprofitat una bona centrada de Pablo Gavi que la defensa gallega no ha rebutjat bé.

El Barça, superior i amb sensacions retrobades, ha dominat el partit sense patir. La primera i única aparició de Ter Stegen a la primera meitat ha estat al minut 30, però sense gaire patiment per part d'un Camp Nou amb 81.525 espectadors. Els blaugrana, amb moltes revolucions, han volgut fer el segon gol, però qui ho ha impedit ha estat l'àrbitre José Luis Munuera Montero, que no ha volgut xiular un penal claríssim sobre un insistent Raphinha just abans del descans.

Pedri celebracion gol gafas Barça Celta / Foto: EFE
Pedri González celebrant el seu gol contra el Celta / Foto: EFE

Ter Stegen tranquil·litza els culers

I tot i que la segona meitat ha començat amb un ensurt de Ter Stegen, que s'ha fet mal a l'esquena després d'una sortida en alt, el Barça s'ha reactivat mínimament quan el Celta ha baixat les seves revolucions en un molt bon inici del segon temps per part dels gallecs. Però Agustín Marchesín, el porter argentí del Celta, també ha tingut problemes físics. I el partit ha seguit amb interrupcions.

El Barça ha perdut la pilota i ha començat a veure com la victòria per la mínima no era suficient per estar tranquils. Aparicions de Iago Aspas, buscant fer-li un nou gol a Ter Stegen, el seu porter més golejat, però entre l'alemany i Marcos Alonso, els blaugrana han evitat les ocasions visitants més clares.

Gerard Piqué Larsen Balde Barça Celta / Foto: EFE
Gerard Piqué jugant contra el Celta / Foto: EFE

I quan el Barça més estava patint en una decebedora segona part han entrat al camp Ansu Fati, Dembélé i Frenkie de Jong. I tot i la tímida millora culer, ha arribat el gol de l'empat d'Strand Larsen al minut 70, però per sort blaugrana hi ha hagut un fora de joc previ. I també han tingut alguns minuts Sergi Roberto i Eric Garcia. Però, sobretot, gràcies a un providencial Ter Stegen i a una capacitat de supervivència brutal s'ha mantingut la porteria a zero i s'ha acabat amb la victòria del Barça, que miraculosament es manté líder de la Lliga Santander.