El Barça li entrega un regal de Nadal a l'afició abans d'acabar l'any. Victòria fàcil contra el Celta de Vigo, amb gols de Leo Messi i Ousmane Dembélé, i liderat de la Lliga Santander per tancar el 2018 de la millor manera possioble (2-0).

Connexió Alba-Messi

Més de 78.000 culers han vist des del seu seient al Camp Nou com el Barça marxa de vacances de Nadal deixant-ho tot en ordre. I és que Ernesto Valverde no volia sorpreses i necessitava els tres punts per seguir amb avantatge al capdavant de la competició. Amb els seus escuders, els més batalladors, amb el rebel Dembélé i el batallador Arturo Vidal. La resta, els titulars de sempre i amb Semedo recuperat.

Philippe Coutinho ha vist des de la banqueta com el francès impuntual sempre arriba a temps sobre la gespa de l'estadi blaugrana. Dembélé és nervi, orgull, però també persistència. I per aquest motiu en un nou partit del Barça ha sobresortit. Sempre ho ha intentat, fins que al minut 10 ja ha trobat el premi del gol després de la primera connexió Jordi Alba-Messi.

Dembélé Luis Suárez Barça Celta EFE

Una relació que feia uns dies que no es trobava, però que contra el Celta ha ressorgit. Alba, un punyal des de la profunda banda esquerra, ha causat molts problemes a la defensa gallega. La banda de Dembélé i Alba ha estat un maldecap per al Celta, incapaç de fer-li mal a un Barça molt ben posicionat i amb una sublim defensa de Piqué i Lenglet.

Amb el partit al sac, tot i que encara era la primera part, el Barça ha sabut gestionar els esforços per anul·lar el conjunt viguès. Alguna puntada de peu que han rebut Rakitic o el l'omnipresent Dembélé, però el conjunt de Valverde ha sabut moure's sense problemes davant d'un Celta incapaç.

I abans del xiulet del descans, una nova combinació d'aquelles que fa aixecar el públic del Camp Nou, però més directa que en d'altres ocasions, ha tornat a tenir el segell golejador de Messi i l'assistent de Jordi Alba.

Camí a les vacances

Amb tot resolt, sense gaires coses més a dir i ja pensant en les vacances, el partit s'ha anat fonent. El Celta, batut i sense ànima competitiva, no ha pogut tornar-li a posar les coses difícils al Barça de Valverde, que la temporada passada ja va aconseguir empatar-lo en tres ocasions.

Andrés Iniesta a la llotja, juntament amb el nou fitxatge Jeison Murillo, ha escoltat com la grada li han dedicat uns tímids càntics. Passaven els minuts, les ocasions anaven disminuint, i ha arribat el moment dels canvis. Iago Aspas, el referent gallec, ha hagut d'abandonar el camp per lesió. I en la banda del Barça han entrat Arthur, Coutinho i Aleñá.

messi barça celta efe

El Barça acaba l'any amb la feina feta: liderat a la Lliga (a tres punts de l'Atlètic de Madrid), primers de grup a la Champions i als vuitens de la Copa. I amb la Supercopa d'Espanya a les vitrines.

Novament els de sempre, amb Messi al comandament, han dirigit un Barça sense esquerdes. L'argentí segueix sent Pitxitxi amb 15 gols, Dembélé ja porta deu dianes decisives, i Ter Stegen, que contra el Celta tenia la seva bèstia negra (13 gols encaixats), ha mantingut la porteria a zero.

I de mantenir, el Barça també manté el liderat de la Lliga fins l'any 2019 i amb una nova victòria al Camp Nou: 24 victòries, 4 empats i 1 derrota aquest 2018. També s'acaba l'any del doblet, de l'adéu a Iniesta i d'aquella promesa de Messi que aquesta temporada sí, la Champions l'aixecarà ell.