Una primera part nefasta en què ha perdut la pilota, ha comès molts errors, li ha faltat migcamp i ha estat mancat d'idees, i un regal de Ter Stegen en la segona han conduit el Barça al precipici a Vigo, on ha rebut la seva segona derrota a la Lliga al mateix temps que ha malgastat l'oportunitat de posar-se líder solitari després de l'empat del Madrid a casa seva davant de l'Eibar.

No és el primera cop que el Barça de Luis Enrique és sacsejat pel Celta d'Eduardo Berizzo. Ja ho va fer fa un any (4-1) i també va arribar a vèncer-lo al Camp Nou. La qual cosa indica que el tècnic blaugrana no sap com jugar contra el seu ex-equip. O dit d'una altra manera. El Celta coneix a la perfecció les debilitats del Barça. Les coneix tan bé que és capaç de despullar-lo sense que se n'adoni. I això ha estat el que ha fet exactament entre els minuts 22 i 33, en els quals ha aprofitat a fons els errors de l'equip blaugrana.

Sense migcamp i sense caràcter

Han resultat clau en el desconcert del Barça a la primera part les pèrdues de pilotes, i sobretot la falta de comandament en el centre del camp, on André Gomes, Rafinha i Arda Turan no han estat a l'altura exigida. Sense idees i amb un Busquets per sota de la seva qualitat, el Celta ha trobat en el contraatac la millor arma per treure-li els colors al Barça.

Ha millorat l'equip de Luis Enrique a la segona part amb l'entrada d'Iniesta al lloc de Rafinha i especialment amb el punt d'honor i l'empenta que hi ha posat Piqué, autor del 3-1, i de l'inici d'una possible remuntada que ha tingut en el minut 64 aparences de realitat quan Neymar ha transformat un penal comès sobre André Gomes.

El Cèltic, que havia donat càtedra al Barça en el primer temps, ha perdut en el segon període el guió que tan bé havia executat. En part perquè el Barça ha comès menys errors i ha encertat més en la conducció de la pilota i en l'aprofitament de les bandes, on Arda Turan també ha millorat.

Regal de Ter Stegen

Estava el Barça recuperant la seva identitat, buscant l'empat, millorant la imatge quan a Ter Stegen li ha donat per fer una frivolitat que ha enterrat les esperances dels barcelonistes. El 4-2 no era just, però el porter alemany l'ha regalat.

El Barça, no obstant això, no s'ha enfonsat. S'ha continuat obstinant i ha buscat amb ansietat la porteria gallega. Ha tret el caràcter l'equip i una altra vegada Piqué, ja a poc del final, ha marcat el 4-3 després d'una gran jugada de Denis Suárez, que havia entrat en el lloc de Busquets.

La decepció és gran per als aficionats blaugrana ja que una victòria a Vigo hauria donat el lideratge a la Lliga. Però també perquè el joc de l'equip en la primera part no ha estat la desitjada. L'equip ha notat una falta d'esperit i sobretot de caràcter, el que ha recobrat en la segona part gràcies al partidàs de Piqué. Però aquest partit no serà recordat per l'impetu del central català sinó per l'horrorosa primer part i el regal de Ter Stegen.