La Lliga ja és aquí. El Barça ha fet la feina, ha guanyat al Llevant i ha aconseguit l'objectiu. Novament Leo Messi ha demostrat qui és el campió i es confirma que els culers no tenen rival a Espanya (1-0).

Coutinho és insistència

El Camp Nou volia viure la festa del campionat. I el Barça ho ha posat tot per aconseguir-la. Tot i no jugar Messi d'inici, amb un Ernesto Valverde que pensa més en la Champions que en una Lliga ja decidida, els catalans han presentat les credencials per aixecar el títol. També ha descansat Busquets, però amb Arthur, Arturo Vidal, Dembélé i un nou Coutinho tot anava en la direcció esperada.

Ja fa dies que l'equip s'autogestiona, sap quan accelerar i quan descansar. Des de la temporada passada a la fatídica nit de Roma que es va produir una maduració immediata. I també s'ha de sobreviure sense Messi. I les funcions de l'argentí, de moure l'equip, de crear joc i crear el perill, han estat adoptades per Coutinho.

Coutinho Barça Llevant Lliga Santander @FCBarcelona

El brasiler sembla que ja ha fet aquell pas endavant que se li demanava. Quatre xuts en mitja hora i un xut de falta al travesser. Només li ha faltat el gol. A més, la resta de l'equip l'ha acompanyat. Dembélé ha estat un constant punyal a la banda dreta, Semedo més profund que mai, i la pilota circulava amb fluïdesa al mig del camp. Al darrere no han patit perquè el Llevant ha quedat anul·lat des del primer minut per la intensitat i el domini culer.

Messi és sentència

Però faltava el gol i també aquella aparició per moure el marcador i després ja tirar d'inèrcia. L'Atlètic de Madrid, el gran rival, fa setmanes que no perdona ni un punt i el Barça ha hagut de fer la feina que li tocava sense excuses. La Lliga ja es va tocar per Sant Jordi, però en aquest partit contra el Llevant, amb tot el Camp Nou preparat per a la festa, només li faltava el gol que conduís a la sentència.

I el conductor ha estat el de sempre. Messi ha començat des de la banqueta, però a la segona meitat ha sortit al camp des dels vestidors. 45 minuts per guanyar una Lliga. L'argentí només ha trigat cinc minuts en fer el primer xut i disset en marcar.

Messi Barça Llevant Gol Lliga EFE

El Barça ha estat un altre a la segona part amb Messi. Connexions constants que passaven per l'argentí i el joc s'accelerava. S'olorava el gol i ja quan els 91.917 espectadors esperaven la resolució, Messi ha aparegut. Arturo Vidal ha assistit amb el cap i el '10', aturant el joc com no ho fa ningú més, s'ha creat l'espai ja dins l'àrea per fer una rosca prodigiosa. El porter del Llevant, Aitor Fernández, que fins aleshores havia estat un mur, no ha pogut frenar el futbolista més decisiu de la Lliga.

La supervivència i resistència constant del Llevant ha durat 62 minuts. I de la pèrdua de temps en cada jugada dels valencians han passat a les presses. I això ha provocat una anada i tornada sense aturador. Ocasions per a les dues bandes, nervis del Camp Nou, però els culers han començat a cantar el clàssic "campions, campions". La Lliga ja estava decidida.

El Llevant ha tornat a marxar del Camp Nou amb una derrota i continua sense puntuar a Barcelona. Però finalment el Barça ha arribat als punts necessaris per dir que ja són campions de Lliga. 8 de les 11 últimes Lligues aconseguides. A només 7 del Reial Madrid en el palmarès històric. I ara toca pensar en la Champions i la Copa del Rei amb el triplet com a objectiu.