Si hi ha un equip a qui el coronavirus ha afectat greument, aquest és el Barça. La prohibició de jugar amb públic al Camp Nou ha portat el club a tenir pèrdues milionàries que no ajuden en res a la seva crítica situació econòmica. És per això que el Barça demanarà jugar amb un percentatge de públic (probablement un terç d'ell) abans de final de mes.

L'argumentació que dona la cúpula blaugrana és que si les persones ja poden anar a bars, restaurants o discoteques amb les seves mesures de seguretat pertinents, per què no es pot anar al camp, que és una zona oberta? A favor de la seva reclamació tenen la postura de Javier Tebas, el president de la Lliga, que ja ha deixat clar en més d'una ocasió que vol que els aficionats tornin a acudir als partits de forma progressiva. El nou protocol que està preparant la Lliga inclou mesures com guardar la distància social, anar amb mascareta, o entrar al camp en una hora i minut exacte per tal d'evitar aglomeracions. 

Javier Tebas Europa Press

Europa Press

Qui ha de donar el vistiplau final per acceptar la proposta és el Consejo Superior de Deportes (CSD), que sembla que de moment no està gaire per la feina. En tot cas, la intenció del Barça és que un sector de públic pugui acudir el 30 de juny al partit contra l'Atlètic de Madrid, segons informa Mundo Deportivo, on segur que els ànims de l'afició seran més que necessaris si els blaugrana volen seguir en la lluita pel títol de Lliga.