El Barça torna a il·lusionar. El conjunt d'Ernesto Valverde ha derrotat el Betis (5-2) en una nit que només ha donat bones notícies. Antoine Griezmann s'ha redimit amb una exhibició i dos golassos, Frenkie de Jong ha tornat a enamorar l'afició, Carles Pérez s'ha estrenat amb una gran diana i un juvenil com Ansu Fati ha debutat davant de 80.000 persones.

Griezmann, líder

El Barça, conscient que l’actuació de San Mamés no es podia repetir, ha saltat a la gespa del Camp Nou mostrant una imatge completament diferent: més pressió, més intensitat i, sobretot, més circulació de la pilota.

Valverde ha alineat un centre del camp amb Sergio Busquets, Sergi Roberto i Frenkie de Jong, tres jugadors que de seguida han demostrat que tenen bona sintonia. El futbolista de Reus s’ha encarregat de percudir des de la segona línia, mentre que l’holandès s’ha situat com a interior esquerre i ha estat un autèntic maldecap pel lateral dret del Betis.

Davant de les nombroses baixes en atac –Messi, Suárez i Dembélé–, el tècnic del Barça ha situat Rafinha i Carles Pérez als extrems i Griezmann a la punta d’atac, imitant el rol de Messi quan exercia de fals 9. Així, la primera ocasió clara del partit l’ha protagonitzat el francès, que ha estat a punt de batre Dani Martín amb un xut amb rosca des de fora de l’àrea.

El Barça tocava i tocava a la zona de tres quarts, però qui ha colpejat primer, per sorpresa de tothom, ha estat el Betis. Els andalusos, que ni tan sols havien sortit del seu propi camp, han aprofitat una pèrdua de Busquets en la sortida de pilota per construir un contraatac que ha culminat Nabil Fekir en el minut 15. El francès, una de les noves estrelles de la Lliga, ha batut Ter Stegen amb un xut creuat implacable.

Fekir Jordi Alba Barca Betis EFE

La diana dels verd-i-blancs ha deixat tocat el Barça, que durant uns minuts ha evidenciat certa por de perdre la pilota. Poc a poc, però –i comandats per un excel·lent Griezmann– els futbolistes del Barça han tornat a intimidar el porter visitant amb arribades constants a l’àrea.

L’ocasió més clara l’ha tingut Rafinha, l’etern candidat a deixar el club, quan ha rematat des del punt de penal una centrada d’Alba. El seu xut anava entre els tres pals, però la defensa bètica l’ha rebutjat in extremis.

Semblava que la primera part acabaria amb un preocupant marcador en contra del Barça, però llavors Sergi Roberto s’ha regirat en zona de tres quarts i ha fet una centrada mil·limètrica per Griezmann, que des del punt de penal i rematant en planxa, ha empatat el partit i s'ha estrenat com a blaugrana. A la prèvia Valverde li reclamava que “es busqués la vida” per tenir ocasions i això és el que ha fet el francès, líder del Barça a la primera part.

Vendaval blaugrana

L'exhibició de l'exdavanter de l'Atlètic de Madrid, però, només acabava de començar. Just després de sortir dels vestidors, en el minut 49, Grizzie ha posat en peu el Camp Nou amb un golàs digne de la seva categoria. El punta, com si estigués al jardí de casa, ha trepitjat la pilota a la punta dreta de l'àrea i ha batut Martín amb un espectacular xut amb rosca que ha entrat pel segon pal.

La diana de Griezmann -redimit per l'Estadi- ha estat l'inici d'un autèntic vendaval del conjunt blaugrana. 7 minuts després de la seva diana, qui s'ha estrenat en partit oficial ha estat Carles Pérez. L'extrem del filial ha culminat una actuació de les que valen un lloc a la primera plantilla amb un golàs des de la mitja lluna.

El següent en mullar ha estat Jordi Alba, en el minut 60, després de batre el porter del Betis amb un xut creuat des de dins de l'àrea. El de l'Hospitalet, completament sol, ha aprofitat una passada de Busquets, que prèviament s'havia anticipat als andalusos en plena fase de sortida de pilota.

Barca piña Betis EFE

A partir d'aquest moment, el Barça ha baixat una marxa però tot i així ha seguit comptant amb ocasions de gol. De fet, els blaugrana han aconseguit signar la cinquena diana gràcies a Arturo Vidal, que ha culminat una gran passada de Griezmann amb un xut a l'escaire. Era el minut 78, però els futbolistes de Valverde en volien més. Tant, que dos minuts després Loren ha aprofitat una pilota morta al centre del camp per aconseguir la diana de la nit amb un cacau des de fora de l'àrea que Ter Stegen només ha pogut seguir amb la mirada.

La notícia dels darrers minuts, però, ha vingut de la banqueta. Valverde, un tècnic qüestionat per la seva relació amb el futbol base, ha fet debutar Ansu Fati, un davanter del Juvenil A de només 16 anys. L'hisano-guineà ha fet gala d'una gran desimboltura i fins i tot ha pogut marcar en el 86, però el seu xut creuat ha sortit desviat per pocs centímetres. Posteriorment, a més, també ha debutat l'exbètic Junior Firpo en partit oficial.

Exhibició de gols i futbol al Camp Nou. El dia en què el Barça s'ha retrobat amb el seu millor joc, la Masia ha demanat més protagonisme gràcies a Carles Pérez i Fati, dos jugadors que han vingut per quedar-se.