No s'estan vivint dies agradables a la capital d'Espanya. Després de la victòria del Barça sobre el Reial Madrid a la final de la Copa del Rei i del 0-3 etzibat per l'equip de futbol al conjunt blanc al Bernabéu, ara ha arribat un nou triomf de la secció de bàsquet, que ha superat a l'etern rival en la ronda 24 de l'Eurolliga (77-70).

La nit ha començat de manera rodona amb un sentit homenatge a Joan Carles Navarro i ha acabat encara millor. El Barça de Svetislav Pesic ha demostrat que l'hegemonia blanca  s'ha acabat i, davant d'un Palau Blaugrana entregat, ha ajusticiat el Reial Madrid per segona vegada en 12 dies.

Ningú oblidava la final de Copa

El Barça ha començat el partit amb dos estímuls de gran valor al cap: l’adéu de Joan Carles Navarro i la final de la Copa del Rei del passat 17 de febrer. Sí, és cert que els homes de Pesic es van endur el títol, però la tensió i la falta criminal de Gustavo Ayón sobre  Chris Singleton en els darrers instants de partit encara planava sobre el Palau.

Tot i que el partit no era vital per les aspiracions del Barça a l’Eurolliga, el feu blaugrana s’ha omplert de gom a gom i ha animat com feia temps que no passava. Un Clàssic és un Clàssic i el Madrid, que ja està classificat pels play-offs, ho ha notat des del primer moment.

L’escenari, això sí, no ha intimidat els jugadors de Pablo Laso, que han saltat al parquet molt activats. Així, el final del primer quart ha reflectit una igualtat gairebé total: 16-17, amb Thomas Heurtel comandant el Barça i Anthony Randolph el Madrid.

Una màquina competitiva

El Barça de Pesic podrà guanyar o perdre, però la realitat és que el tècnic serbi ha convertit el seu equip en una màquina de competir. Al Palau ja no queda ni rastre d’aquell conjunt que en les últimes temporades desesperava l’afició amb la seva apatia.

Bona prova d’aquest fet ha estat el segon quart, on el Barça ha remuntat un bon inici del Madrid gràcies a Kyle Kuric, que, amb 9 punts i un triple en l’últim compàs abans del descans, ha posat en peu el Palau. Encara més important ha estat Ante Tomic, amb 12, una xifra que el situava com a màxim anotador del partit. En total, parcial de 26 a 20 i el Barça, de nou, manant.

Últim quart demolidor del Barça

Les coses, però, no serien fàcils. Al final del tercer temps el marcador reflectia un ajustat 56-51, fet que demostrava que el Madrid no tenia intenció de rendir-se. De fet, tot i que el Barça ha arribat a situar-se amb un avantatge de 13 punts, un parcial final de 9-1 ha permès retallar distàncies i recuperar sensacions als homes de Laso. La igualtat d’aquest període la reflectia a la perfecció el parcial total: 14-14 i el partit que seguia sense trencar-se.

Però el Barça de Pesic, com dèiem, no es cansa mai de competir. Tot allò que li ha faltat al tercer temps ho ha trobat al quart, on les cistelles de Tomic, Singleton i Heurtel han acabat destrossat amb justícia un Madrid inferior durant tot el partit.

La victòria no suposa un punt i a part en la classificació de l'Eurolliga però sí en el futur de la secció. Pesic ha aconseguit omplir d'il·lusió el Palau i treure els complexes a un equip que, ara per ara, demostra ser molt superior al seu etern rival.