El Barça no ha fallat al Palau Blaugrana en el cinquè partit de la sèrie contra el Bayern de Munic i jugarà la seva 16a final four de l'Eurolliga (81-72). I els blaugrana s'enfrontaran a la semifinal de Belgrad contra el Reial Madrid.

El Barça, a contracorrent...

Després del desastre de Munic, amb el Palau ple s'esperava que fos l'únic que li faltava al Barça per arribar a la final four amb un cop sobre la taula. Però poc cop ha estat, ja que ha estat un partit novament molt exigent en el qual les defenses han manat per sobre dels atacs.

El Barça ha passat de guanyar en els primers minuts, en gran part gràcies a una assistència i un triple de Nico Laprovittola, a quedar-se estancat en els 9 punts. Del 9-2 a favor dels culers s'ha passat al 9-15 favorable als alemanys. I ha hagut de ser Nikola Mirotic qui ha desfet la mala ratxa blaugrana per acabar amb un 18-19 al final del primer quart.

Però si la remuntada semblava segura, igual que la millora del joc del Barça, al segon quart han arribat els problemes d'anotació. Novament Mirotic ha posat emoció, i ha aparegut un altre triple espectacular de Laprovittola, però el Bayern s'ha mantingut ferm en defensa i anotant de dos per mantenir-se a dalt en el marcador. Ni un gran triple de presentació d'Àlex Abrines ha servit per marxar guanyant al descans. Dos triples finals del Bayern del Bayern han deixat els alemanys manant després dels dos primers quarts (31-37).

... però és finalista de l'Eurolliga

Però el Barça no s'ha rendit i el seu moment ha arribat al tercer quart. Inici fulgurant per donar la volta al marcador. Els blaugrana han perdut la por. Abrines, Brandon Davies, Nick Calathes, Mirotic i un desencadenat Laprovittola han arribat a posar el Barça amb un +10. El domini ha estat culer i al final del quart també ha acabat amb victòria momentània del Barça (60-52).

I tot i els problemes per anotar a l'inici de l'últim quart, ha estat Mirotic qui ha tornat a donar ales al Barça amb un triplàs. Després una tècnica de Sarunas Jasikevicius que no ha canviat gaire el clima de remuntada culer, ha arribat la sentència. Un Barça molt atent en els rebots, ara sí amb facilitat anotadora, i amb els culers ja veient que per primera vegada tot anava de cara.

El Barça ha sabut mantenir l'avantatge proper als 10 punts i no ha dubtat en els últims minuts. Laprovittola s'ha coronat com el millor jugador del partit i els blaugrana han acabat somrient. La victòria ha acabat sent còmoda (81-72) i el Barça jugarà la final four de Belgrad. El Reial Madrid ja espera a la semifinal del 19 de maig.

Imatge principal: Nikola Mirotic celebrant un punt del Barça / EFE