El Barça no es vol desenganxar de la lluita pel títol de la Lliga Santander i durant la revetlla de Sant Joan, acompanyats de petards de fons, s'ha imposat a l'Athletic Club (1-0). I ha hagut de ser Ivan Rakitic qui fes esclatar la defensa basca amb un gol tan inesperat com vital.

El trident no funciona

Reestrenant el trident de luxe per primera vegada des de la tornada a la competició postcoronavirus, però sense l'espectacle desitjat. Contra l'Athletic, la bèstia negra que havia superat els blaugrana per partida doble aquesta temporada, el Barça no ha demostrat l'ànim de revenja esperat.

Aquest nou Barça, sense empenta ni idees i encara sense el segell de Quique Setién, va fer llufa a Sevilla i va perdre el liderat. Ara, encara tocat per la falta de gol i per les ajudes arbitrals al màxim rival, li ha costat molt refer-se al feu blaugrana, on aquesta temporada encara no ha perdut.

pique cordoba barça athletic efe

Ni amb Leo Messi, Luis Suárez i Antoine Griezmann a la punta d'atac s'ha trobat el gol. I és que el francès no fa mai acte de presència en els partits. És com la típica bombeta que els nens petits esperen llançar cada 23 d'abril a la nit però que tothom sap que és la pirotècnia menys sorprenent.

Sort que sempre juga Ter Stegen, el porter que converteix les seves aturades en punts. I ha tornat a ser providencial davant d'un Athletic que s'ha dedicat a defensar i a esperar la velocitat dels contracops i les jugades a pilota aturada per fer mal.

Lenglet Unai Nunez Barça Athletic EFE

Un petard inesperat

El Barça ha anat preparant les brases al llarg del partit. Mica en mica, sense fer un gran futbol ni un gran foc. De tant en tant, alguna espurna que augurava que finalment la flama seria suficient.

Però la foguera d'aquest Barça no s'acaba d'encendre si Messi no vol. L'argentí ha tornat a ser el protagonista i quan la pilota passava pels seus peus passaven coses.

I no ha estat fins ben entrada la segona meitat, al minut 72, quan de les botes de Messi ha sortit una assistència al recentment entrat Rakitic per convertir-se en aquell petard que ningú s'espera i que et fa saltar del seient. Gol del croat després d'afusellar el porter de l'Athletic des de la frontal de l'àrea petita.

gol barca athletic EFE

Ha estat un gol que ha donat un extra anímic al Barça, el que li feia falta després d'estar 180 minuts sense marcar. I també el que ha finalment ha donat la victòria. Bon paper de Riqui Puig, amb poc més de mitja hora, que també ha deixat algun detall de qualitat i ha millorat un joc molt just del Barça. I fins i tot Ansu Fati ha acabat xutant al pal en el temps de descompte de la segona part.

Des del 2001 que l'Athletic no guanya al Camp Nou i així seguirà fins a la propera temporada. I el Barça, que ha acabat de revifar la foguera al Camp Nou en aquesta nit sorollosa per la pirotècnia, torna a encendre la metxa de la Lliga.