A falta del vot electrònic, els socis del Barça presents en l'assemblea de compromissaris han aprovat sense dubtar-ho les xifres econòmiques presentades per la junta de Josep Maria Bartomeu. Una previsió rècord per a aquesta temporada, superant la barrera dels 1.000 milions d'euros, i un tancament del curs passat suant però refermat sense sorpreses.

Superar el miler d'ingressos

Òscar Grau, director executiu del Barça, ha sortit a escena per donar les millors notícies: la previsió econòmica d'aquesta temporada 2019/20. "Som el club esportiu que més facturem" i "volem guanyar", ha dit sobre els objectius d'aquest curs. I a més ha expressat amb satisfacció la xifra rècord que espera per a aquesta temporada, que demostra "la nostra solidesa econòmica", afegeix.

Suposant que el primer equip masculí de futbol guanyi la Lliga, arribi a la final de Copa i assoleixi les semifinals de la Champions, els beneficis superarien els 1.000 milions d'euros. La xifra que espera ingressar el club quan el proper 30 de juny es tanqui l'exercici, s'haurien d'haver facturat 1.047 milions. Una xifra d'absolut rècord i que mai ha aconseguit cap club esportiu de cap disciplina. Per contra, les despeses també augmenten i superaria aquesta xifra de quatre números fins arribar als 1.007 milions.

Sobre el resultat d'explotació després d'impostos es preveu tancar amb 11 milions de beneficis i així millorar els 4,5 que han quedat de la temporada passada.

Els socis, lluny de voler tapar-se els ulls amb les dades rècord i de l'autocomplaent explicació de Grau, han aprovat sense gaire oposició el rècord dels mil milions: 574 vots a favor, 60 en contra i 44 en blanc. Cap sorpresa al Palau Blaugrana en el quart punt de l'ordre del dia.

El rècord passat, al límit

I com ja era d'esperar, tampoc hi ha hagut cap sorpresa per aprovar el tancament econòmic de la temporada 2018/19. Els diversos equips del Barça es van quedar sense cap Copa d'Europa, per tant, menys primes a pagar, i funambulisme per acabar tancant en positiu. El resultat econòmic presentat per Enric Tombas, tresorer del club, ha estat de 4,5 milions d'euros després d'impostos. Molt més al límit que temporades anteriors.

I tot va ser gràcies, per exemple, a les vendes de futbolistes com Cillessen o Denis Suárez a punt de sonar la botzina del final del mes de juny. Amb 532 vots a favor, 90 en contra i 45 en blanc, els pressupostos de la temporada passada han quedat aprovats definitivament sense cap problema.

Auditat un tancament de 990 milions d'ingressos, que suposa un rècord històric del Barça i també la xifra més alta mai vista en qualsevol club del món. Tombas ha tret pit i ha recordat que al 2015, quan la junta de Bartomeu va guanyar les eleccions, van estimar 914 milions d'ingressos per aquest any, una dada molt d'inferior a la que han presentat en l'assemblea, i que l'aprovada s'esperava per a la 2020/21.

Pel que fa a les despeses, també han augmentat considerablement, 91 milions més respecte l'any anterior. Dels 882 de la temporada passada als 973 milions presentats aquest any per al tancament econòmic.

Finalment en l'apartat del deute, Enric Tombas ha confirmat que actualment és de 217 milions d'euros, però 137 milions ajustats, incloent i arreglant els números a través de les inversions del club. "Molt confortable i per afrontar el futur amb optimisme", ha dit sobre aquesta xifra de deute que té el Barça a dia d'avui i reafirmant que porten "nou anys consecutius amb beneficis", des que Sandro Rosell va agafar el comandament del club en el 2010.