El Barça diverteix novament els culers a Montjuïc en el debut de la Champions League contra l'Anvers (5-0). Els blaugrana s'han imposat amb moltíssima claredat al campió belga gràcies als gols de Joao Félix (2), Robert Lewandowski, Pablo Gavi i Jelle Bataille en pròpia porteria.

El Barça també es diverteix a la Champions League

Els de Xavi Hernández, molts favorits, han sortit com si no fos així, amb l'equip més titular possible. Al davant, un Anvers atrevit en els primers minuts i sense por, també volent-li disputar la pilota. Però a l'equip de l'exblaugrana Mark van Bommel li ha durat ben poc la il·lusió perquè els culers han començat a dominar i a moure's amb habilitat entre línies. Sobretot calia destacar un participatiu Joao Félix, novament titular i sent l'autèntic perill culer.

Precisament, al minut 11 ha arribat el primer gol del Barça, obra de Félix (1-0), completant amb un xut ras i potent després d'una passada de fantasia entre línies d'Ilkay Gündogan, el mag del mig del camp blaugrana. I és que amb Gündogan, Pablo Gavi i Frenkie de Jong, a més d'un polivalent Joao Cancelo, el Barça s'ha fet amo i senyor del mig del camp i del partit.

Los jugadores del Barça se unen para celebrar el primer gol / Foto: EFE
Els jugadors del Barça celebrant el gol de Joao Félix / Foto: EFE

Però tot el perill havia de passar per Joao Félix, creador del segon gol culer al minut 19, que ha enviat una centrada precisa al segon pal que ha rematat Lewandowski des de dins l'àrea petita (2-0). I l'exhibició continuaria amb el tercer gol, aquesta vegada en pròpia porteria de Jelle Bataille al minut 22 després d'una centrada de Raphinha (3-0), qui aquesta vegada completava el trident atacant. El Barça, més efectiu que mai, que amb només dues rematades entre els tres pals ja havia aconseguit tres gols.

I tot i la personalitat mostrada per l'Anvers, el vigent campió del doblet a Bèlgica, defensivament s'ha notat falta de contundència. I aquest nou Barça sembla que no en desaprofita cap. Alguna mostra d'art de Joao Félix i Cancelo, combinacions inacabables del Barça, però el partit s'ha anat calmant. I l'Anvers, lluny de poder superar Jules Kounde, Andreas Christensen o Alejandro Balde, ha aconseguit el primer i únic xut de la primera meitat just abans del descans. Rematada massa innocent de l'equip flamenc, que no ha fet ni tremolar Marc-André Ter Stegen.

Joao Félix dedicando su gol ante el Amberes / Foto: EFE
Joao Félix celebrant el seu primer gol contra l'Anvers / Foto: EFE

El Barça completa una nova maneta a Montjuïc

Aquest Barça ha començat la temporada amb una altra mentalitat, segueix acumulant exhibicions a Montjuïc, també a la Champions, i aquesta vegada ha fet gaudir els 40.989 espectadors presents a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Gündogan ha tingut la primera ocasió clara del segon temps. I Gavi ha rematat a gol una jugada enrevessada al minut 54 (4-0).

Aleshores, ja amb el duel resolt, han arribat els canvis. Oriol Romeu i Fermín López, debutant a la Champions, han entrat en el lloc de De Jong i del golejador Gavi. I amb un Anvers que també ha retocat efectius i ha posat fins a cinc defenses per evitar una golejada encara més gran. Però Joao Félix, endollat, ha fet el cinquè gol de cap al minut 66, just abans de la seva sortida del camp pel rècordman Lamine Yamal. També ha entrat Ferran Torres per Raphinha, assistent en aquest últim gol culer, i Sergi Roberto en el lloc de Cancelo.

Lamine Yamal regateando al portero del Amberes / Foto: EFE
Lamine Yamal jugant contra l'Anvers / Foto: EFE

Si ofensivament s'estava jugant de manera fenomenal, Ter Stegen també s'ha lluit en una doble ocasió. I el Barça podria haver fet una exhibició encara més gran si l'encert hagués estat igual que que en els primers minuts. Dues ocasions molt clares de Lamine Yamal que no han acabat en gol per molt poc. Però el Barça no ha fet més gols i debuta a la Champions League a Montjuïc amb tres punts i el liderat del Grup H.