El titular del Jutjat Central d'Instrucció 1 de l'Audiència Nacional, Francisco de Jorge, ha admès a tràmit la querella presentada per la Fiscalia per delictes d'agressió sexual i coaccions contra l'expresident de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales pel petó no consentit a la jugadora Jennifer Hermoso durant l'entrega de medalles al Mundial de futbol femení, celebrat a Sidney (Austràlia). En una resolució, el magistrat ha exposat les primeres diligències d'aquest procediment, entre les quals hi ha recopilar els vídeos de RTVE que recullin el moment que Rubiales fa el petó a la jugadora des de diferents angles, "així com els minuts immediatament anteriors i posteriors" a la presumpta agressió.

En l'escrit, el jutge també ha demanat recuperar diferents vídeos de la celebració de les jugadores publicats pels mitjans de comunicació, "i qualsevol relacionat amb els fets" viscuts el 20 d'agost, després que les jugadores de la selecció espanyola es proclamessin campiones del món. La resolució ha estat trasllada a Rubiales perquè "conegui els fets imputats i exerceixi el seu dret de defensa amb totes les garanties processals", segons ha informat el Jutjat Central d'Instrucció 1 de l'Audiència Nacional.

 

La querella de la Fiscalia: delicte d'agressió sexual i de coaccions

La Fiscalia de l'Audiència Nacional va presentar el passat 8 de setembre una querella contra Rubiales pel petó no consentit a Hermoso, la qual ara ha estat admesa a tràmit, iniciant d'aquesta manera la investigació dels fets amb una primera recopilació de vídeos del moment. Un procés que s'allargarà i implicarà citar a declarar tant a Rubiales com a Hermoso. La Fiscalia va assenyalar un delicte d'agressió sexual pel "petó a la boca no consentit" que l'expresident de la RFEF, després de dimitir aquest dissabte, va fer a la jugadora, "mentre li agafava el cap amb les dues mans", durant l'acte de lliurament de trofeus al Mundial. 

A banda, el ministeri fiscal també va incloure un delicte de coaccions després de les declaracions que va fer Jenni Hermoso el 5 de setembre. En concret, la jugadora de futbol, acompanyada del seu advocat, va assegurar que el petó no va ser consentit i que "tant ella com el seu entorn més pròxim van patir una pressió constant i reiterada per part de Luis Rubiales i l'entorn professional d'aquest, perquè justifiqués i aprovés els fets". En aquesta línia, la fiscal va considerar que "aquesta fustigació podria ser constitutiu d'un delicte de coaccions".

L'exinternacional Vero Boquete assenyala un "hackeig" a Jenni

Enmig de la polèmica, l'exinternacional de la selecció espanyola Verónica Boquete ha afirmat en una entrevista al mitjà Der Spiegel que el telèfon mòbil de Jenni Hermoso va ser "hackejat" per buscar-hi coses i comprometre-la. "Així és la guerra. Sabíem que no hi havia regles. El mòbil de Jenni va ser hackejat. Van tenir accés a fotos i vídeos. Després es van filtrar les coses que podien servir per atacar a la víctima", ha assegurat l'actual jugadora de la Fiorentina.