El Girona ha aconseguit un empat de molt de mèrit a Montilivi contra l’Atlètic de Madrid (1-1) en la catorzena jornada de la Lliga Santander. Els homes d’Eusebio Sacristán s’han avançat abans del descans gràcies a un gol de penal del pitxitxi Stuani -ja en suma 11-, però els matalassers han trobat l’empat quan quedaven menys de deu minuts de partit gràcies a un gol en pròpia porteria de Ramalho.

El punt, però, té molt bon gust. El Girona ha mostrat un gran nivell, suma la seva sisena jornada consecutiva sense perdre i és setè a la classificació. Els 21 punts no són una garantia de permanència, però les sensacions que transmeten els homes d’Eusebio sí.

El pitxitxi Stuani no falla

Els compassos inicials han estat un miratge del què passaria durant el primer temps. L’Atlètic de Madrid, potser amb el partit de la temporada passada en ment, s’ha plantat al terreny de joc disposat a fer mal al Girona. L’angoixa s’ha palpat a Montilivi i Bono, que és molt bo amb les mans però no tant amb els peus, ha perdut diverses pilotes en situació perillosa.

Poc a poc, però, els homes d’Eusebio han començat a dominar l’esfèric i la dinàmica s’ha allargat durant els primers 45 minuts. Davant l’absència d’un carriler esquerre pur per culpa de les lesions, Eusebio ha optat per situar Àlex Granell en aquesta posició. El català no és ràpid, però el tècnic ha situat Patrick Roberts -una bala creada per driblar- per davant seu. L’aposta no li ha pogut sortir millor.

Granell, de fet, ha estat un dels millors futbolistes del partit. Al minut 11, ha provat una volea des de fora l’àrea que ha sortit desviada per molt poc. No ha estat l’únic avís gironí. Stuani, al 27, ha pogut fer el primer caçant una pilota dins de l’àrea.

L’escenari era massa bonic, de manera que l’antiheroi Diego Costa ha fet acte de presència. El davanter matalasser s’ha desmarcat en profunditat habilitant a Saúl -avui també reconvertit a lateral esquerre- i aquest ha estrellat la pilota al travesser quan s’havien disputat 30 minuts de partit.

L’avís ha posat l’ai al cor a Montilivi però no al pitxitxi de la Lliga, Cristhian Stuani. Quan De Burgos Bengoetxea es disposava a xiular el final del primer temps, l’uruguaià s’ha plantat davant d’Oblak i l’ha driblat amb sang freda. El porter eslovè l’ha placat sobre la línia i el resultat no ha pogut ser més positiu en clau blanc-i-vermella: penal, gol, i onzena diana d’Stuani a la Lliga.

Masses contratemps en clau blanc-i-vermella

La segona part ha començat amb un nou avís de l’MVP del partit, Àlex Granell. El migcampista ha llançat una falta des de la frontal i Oblak no hi ha arribat. Malauradament pels interessos gironins, la pilota ha sortit desviada per pocs centímetres de la porteria matalassera.

El pas dels minuts ha permès que s’imposés la lògica i l’Atlètic de Madrid s’ha començat a apropar a la porteria del Girona. L’assetjament matalasser no ha estat la única mala notícia: Bono, una assegurança de vida a Montilivi, s’ha trencat en una jugada aïllada i el discutit Gorka Iraizoz l’ha hagut de substituir. El cert, però, és que el porter basc ha regalat una de les millors parades de la jornada per impedir el gol de Saúl quan quedaven poc menys de quinze minuts de partit.

aleix garcia lemar girona atletic madrid efe

Per contraatacar, Eusebio ha apostat per l’entrada de Portu, que ha substituït a Patrick Roberts, i de Valery. El primer ha tornat a trepitjar la gespa de Montilivi després de la seva lesió contra el Rayo, mentre que el segon ha debutat a Primera Divisió.

I enmig de l’eufòria, el gol de l’Atlètic. Diego Costa s’ha desmarcat en profunditat i Ramalho, per evitar que pogués rematar, ha posat el seu peu de manera fatídica. Sense voler-ho, el basc ha batut a Gorka i s’ha marcat a la seva pròpia porteria. Podria haver estat pitjor, i és que al temps d’afegit Gelson Martins ha perdonat l’1-2. La del portuguès ha estat l’última jugada d’un partit que, per culpa de Diego Costa, s’ha embrutat per moments.